Mielikuvitus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :toothy10: :sad11: :toothy7: :angry5: :sarcasm: :stop: :hello1: :blackeye: :lurk: :blob6: :drunken: :hiding: :dark1: :notworthy: :sad4: :king: :queen: :protest: :sleepy2: :ugeek: :offtheair: :salute: :sex: :occasion5: :angel5: :love1: :love8: :violent3: :violent2: :evil4: :banghead: :brave: :occasion9: :smilebox: :alien: :faroah: :hippy2: :error: :blob7: :clock: :coffee: :coffee2: :director: :dontknow: :crybaby: :bs: :female: :male: :binky: :happy1: :headbang: :hello2: :read: :read2: :help:
Katso lisää hymiöitä

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Mielikuvitus

Re: Mielikuvitus

Viesti Kirjoittaja Dharmis42 » 19 Kesä 2016 04:16

miisa kirjoitti:mielikuvitukseni huutaa minulle: "Haluun jutella sun kaa - parisuhteessa." Näin tos yks yö kovaa unta. (: mulla oli kymmenen sentin reikä alaselässä sillai ihanasti, että siitä näkyi lihaa (muttei jostain syystä selkärankaa). Mitkä ne metsänhenget onkaan, joilla on pitkät hiukset ja hiukset peittävät sen reiän - ja niillä on voima houkutella muusaa etsivä syvälle metsään, josta tuo raukka ei enää löydä takaisin..?
No anyways otetaan nyt tää perus stance, eli yhteiskunta haluaa tuhota mielikuvituksen. Koska mitä välii vaik näkisit hallui silmät auki tai sulla ois ääni päässä sun oman mietintä-äänen rinnalla? Ja tuohon vairagyaan liittyen, miten kukaan edes voi kuvitella...no pun intended...että ilman yhteiskunnan hylkäämistä (sannyasa) voi saavuttaa joogan
edit. siks mä päätin ryhtyä noidaksi. tavallaan yhteiskunta on menossa kohti paradoksaalista suhtautumista öö just sitä kohtaan ettei oo mitään epänormaalia mutta siinä itsessään on aineksia, jotka pyrkivät kohottautumaan idioottejen kulttuuri-ikonien vaikutusvallan ylitse, kuten ehkä jopa T. Selänne itse. Mut sehän on hyvä ettei kukaan (vielä) oo keksiny sen leuasta jotain puuliiterisanoituksia.
ehkä Ridge Forrester joku päivä
Okei, mun on välillä vaikee seurata noin nopeeta ajatusta. Voihan vitsi kun jossain mainitsit Ayahuascan. Olisi aika hienoa, jos voisit ottaa selville, että miten esim. Kanadassa nämä kaverukset saavat tuottaa rituaaleja? Onkohan se jokin Cree-intiaanilaki, että saa harjoittaa uskontoaan. En osaa sanoa. Diggaan kyllä toiminnasta. Toisaalta eikös se rituaali tule sieltä sademetsistä? Mielenkiintoista materiaalia.
Kuten:
phpBB [media]

Re: Mielikuvitus

Viesti Kirjoittaja Dharmis42 » 04 Kesä 2016 21:48

Koska yrittänyttä ei laiteta (ellei ole yrittäjä), niin kokeilen hepillä jäätä.

Kuvittelen sen näin, vasara (tunnetila) toistaa sille suunniteltua toimintamallia. Tarttumalla vasaraan tapahtuu naulojen hakkaaminen (vasara assosioituu naulojen hakkaamiseen). Vasara ja naulojen hakkaaminen on oman mieleni luoma käsitys tapahtumista, konsepti.

Vasara edustaa syytä toimintamalliin. Tarttumalla vasaraan omistan sen ja teen siitä osan itseäni ja voin nyt toistaa toimintamallia.

Mieli erehtyy pitämään vasaraa ja tätä toimintamallia osana itseyttä, vaikka kyseessä on pelkkä takertumisesta johtuva valheellinen kuva itseydestä. Vasara ei todellisuudessa ole osa minua ja naulojen hakkaaminen ei tapahdu ilman tarttumista vasaraan.

Onko ainut todellinen valinta olla tarttumatta vasaraan?

Re: Mielikuvitus

Viesti Kirjoittaja sininendraakki » 30 Touko 2016 15:52

miisa kirjoitti:ihan vaan jos oot retarded
sun ulkopuolisest maalimast saatu informaatio AISTI-INFORMAATIO liity siihen


1970-luvulla Suomessa kuulin G. I. Gurdieff -nimisestä armenialais-syntyisestä henkisestä opettajasta. Gurdieffillä on sellainen opetus että ihmisen pitää kehittää itsen muistamista (self-remembering). Nykykielellä se on varmaankin "itsen tiedostaminen" tai "tarkkaavuus" jms.. Gurdieff sanoo että normaalisti ihmisen tietoisuus liittyy havainnan kohteisiin tai objekteihin, eli ihminen sulautuu niihin, mutta tätä tulee vastustaa pysymällä tietoisena itsestä. Hänen mukaansa tulisi vastustaa tietoisuuden sulautumista kohteisiin, pitäisi vastustaa itsen kadottamista. Gurdieffin opissa on tarkoitus saavuttaa tietoisuus joka on kahdessa paikassa samanaikaisesti (subjektissa ja objektissa).

Katsoin mitä Gurdieffistä löytyy nykyään netissä, eikä siellä ole juuri mitään enään. Suurin osa G.i.G:n jutuista, mitä oli vielä kolme vuotta sitten, on vedetty piiloon, pois näkyvistä. Kuitenkin löytyi vielä hyvä Gurdieff-juttu, Sodasta eli Miksi emme saavuta rauhaa? http://www.katinkahesselink.net/sufi/war.html

Re: Mielikuvitus

Viesti Kirjoittaja sininendraakki » 30 Touko 2016 15:34

En polta.
Kiitos

Re: Mielikuvitus

Viesti Kirjoittaja sininendraakki » 17 Touko 2016 10:01

Dharmis42 kirjoitti:
sininendraakki kirjoitti:Koko elämä on visualisaatiota: Ensin kuvittelee jonkun urheilusuorituksen tai minkä tahansa teon, ja sitten tekee tai suorittaa sen. Tekoa edeltää aina lyhyt kuvittelu eli visualisaatio.
Onko visualisointi suunnittelua? Ehkä se onkin jos puhutaan tulevaisuudesta. Tekemiseen liittyvää siis. Miten visualisoin tässä hetkessä jotain? Teenkö sitä jatkuvasti ja mitä se on?


Ehkä koko buddhalaisuuden pääpointti on että ihminen ei tiedosta sitä mitä mielessä tapahtuu, eikä sitä miten kaikki tapahtuu. Tämän vuoksi siinä yritetään kehittää, ja myös kehitetään, tietoisuutta, tarkkaavaisuutta jne.. Pitää yrittää olla tietoinen siitä mitä tapahtuu.
Miten mieleen tulee esim ajatus käydä kaupassa?
Ajatus "käyn kaupassa" sisältää mielikuvan kaupasta ja kuvittelun kaupassa käymisestä. Se on yleensä sekunnin murto-osan luokkaa oleva kuvittelu. Sitä seuraa päätös suorittaa tuo teko, tai teon hylkääminen, tai jonkun vaihtoehdon kuvittelu.
Myönteistä päätöstä seuraa kuvittelu siitä millaista kaupassa todennäköisesti on, tämäkin kuvittelu kestää vain sekunnin murto-osan.
Mitä automaattisempia teot ovat, sitä lyhyempi on tekoa edeltävä kuvitteluvaihe.
Ajatus käydä kaupassa sisältää melko varmasti joitakin tuotteita ja kuvittelun tuotteiden nauttimisesta. Tällöin ihminen voi mielessään jo tuntea esim tuotteen maun, eli muistoon perustuvan makumielikuvan.
Tämä kaikki tapahtuuu yleensä täysin automaattisesti ja tiedostamatta, ja hyvin nopeasti.

Re: Mielikuvitus

Viesti Kirjoittaja Dharmis42 » 14 Touko 2016 12:59

Koitan juuri visualisoida tämän: En vaadi keneltäkään mitään, kukaan ei vaadi minulta mitään ja sitten, että en vaadi itseltäni mitään.

Tohon jos pystyis ees ihan ajatusten tasolla niin oisin aika
Kuva

Re: Mielikuvitus

Viesti Kirjoittaja Dharmis42 » 13 Touko 2016 20:18

sininendraakki kirjoitti:Yksi päänäkökohdista on ihmisen voimakas samastuminen omaan, tämän hetkiseen, muotoon eli ruumiiseen. Uskotaan että itse on tämä aikuinen, kehittynyt ja terve ruumis.
Buddhalaisuuden yms vaikutuksesta se ehkä käsitetään pysymättömäksi, tällöinkin enimmäkseen vain käsitteellisesti.
Ihmisen solut uusiutuvat jatkuvasti, keho itsessään siis syntyy uudelleen jatkuvasti. Jos huomaa pysymättömyyden tässä hetkessä, niin eikö se ole jatkuvaa jälleensyntymistä?
sininendraakki kirjoitti:Laajan jälleensyntymis -näkemyksen eräs vaikutus on sen kokeminen että itse ei ole tämä ruumis. Äärettömän ajan kuluessa itse on ollut hyvin erilainen olento, hyvin erilaisella ruumiilla varustettu. Tuhansia, miljoonia, ja satoja miljoonia kertoja.
Wikipedian jälleensyntymis -artikkelin mukaan kyseinen olemassaolon malli löytyy lähes joka puolella maailmaa (so Maaplaneettaa) eri aikausina, myös Euroopassa ja Afrikassa, jne..., Shamanismissa myös Pohjoisessa.
Itse koen, että ongelma ei ole siinä, että en osaisi kuvitella olevani kukaan muu erilaisessa kehossa. Ongelma on siinä, että se kuviteltu itseys (tietoisuus) ei ole mitenkään erillinen asia tästä kehosta. Jos olen oikein ymmärtänyt niin buddhalaisuudessa mieli ei ole kehon luoma asia, se ei itse asiassa ole luotu/syntynyt asia ollenkaan. Tietoisuus kuitenkin muuttuu jatkuvasti.
sininendraakki kirjoitti:Yleisissä jälleensyntymämalleissa kuoleman jälkeinen tila käsitetään lähes aina antropomorfiseksi, ihmisruumiin kaltaiseksi, ihmisen muotoon/hahmoon perustuvaksi. En näe että se on välttämättä lainkaan totta, paitsi ehkä koko elämänaikaisen ruumiiseen samastumisen seurauksena. Kuten unet ovat valve-elämän kaltaisia.
Unet ovat käytännön visualisaatiota, johon kaikki helposti pystyvät.
Toki. Jos tiedostaa näkevänsä unta, niin se tekee kaikesta epätodellista. Epätodellisuudessa on vaikea takertua mihinkään, koska se on vain unta. Hauskaa unta.
sininendraakki kirjoitti:Koko elämä on visualisaatiota: Ensin kuvittelee jonkun urheilusuorituksen tai minkä tahansa teon, ja sitten tekee tai suorittaa sen. Tekoa edeltää aina lyhyt kuvittelu eli visualisaatio.
Onko visualisointi suunnittelua? Ehkä se onkin jos puhutaan tulevaisuudesta. Tekemiseen liittyvää siis. Miten visualisoin tässä hetkessä jotain? Teenkö sitä jatkuvasti ja mitä se on?

Re: Mielikuvitus

Viesti Kirjoittaja sininendraakki » 13 Touko 2016 12:39

Yksi päänäkökohdista on ihmisen voimakas samastuminen omaan, tämän hetkiseen, muotoon eli ruumiiseen. Uskotaan että itse on tämä aikuinen, kehittynyt ja terve ruumis.
Buddhalaisuuden yms vaikutuksesta se ehkä käsitetään pysymättömäksi, tällöinkin enimmäkseen vain käsitteellisesti.

Laajan jälleensyntymis -näkemyksen eräs vaikutus on sen kokeminen että itse ei ole tämä ruumis. Äärettömän ajan kuluessa itse on ollut hyvin erilainen olento, hyvin erilaisella ruumiilla varustettu. Tuhansia, miljoonia, ja satoja miljoonia kertoja.
Wikipedian jälleensyntymis -artikkelin mukaan kyseinen olemassaolon malli löytyy lähes joka puolella maailmaa (so Maaplaneettaa) eri aikausina, myös Euroopassa ja Afrikassa, jne..., Shamanismissa myös Pohjoisessa.

Yleisissä jälleensyntymämalleissa kuoleman jälkeinen tila käsitetään lähes aina antropomorfiseksi, ihmisruumiin kaltaiseksi, ihmisen muotoon/hahmoon perustuvaksi. En näe että se on välttämättä lainkaan totta, paitsi ehkä koko elämänaikaisen ruumiiseen samastumisen seurauksena. Kuten unet ovat valve-elämän kaltaisia.
Unet ovat käytännön visualisaatiota, johon kaikki helposti pystyvät.

Koko elämä on visualisaatiota: Ensin kuvittelee jonkun urheilusuorituksen tai minkä tahansa teon, ja sitten tekee tai suorittaa sen. Tekoa edeltää aina lyhyt kuvittelu eli visualisaatio.

Re: Mielikuvitus

Viesti Kirjoittaja Dharmis42 » 12 Touko 2016 21:14

Jatkan vielä, että käytännöllisesti katsoen väittäisin nykyihmisen olevan huomattavasti rajoittuneempi visualisaatioissa. Ehkä se on kulttuurinen ominaisuus, todellisuus on mielen kannalta huomattavasti rajoittuneempi nykyisin. Tämäkin on tietysti raaka yleistys.

Itse olen ainakin huomannut, että tietyt harjoitukset tuntuvat vaikeilta, koska siitä puuttuu sellainen eläytymisen vaikeus.

Peliaiheisessa keskustelussa puhutaan immersiosta. Vaikka visuaalinen ulkoasu ja teknologia on parantunut esim. pelien ja elokuvien kohdalla, niin kyky eläytyä ja uppoutua on selkeästi huonontunut. Kirjoissa olen huomannut tämän tapahtuvan vain fiktiivisen kirjallisuuden kohdalla, tarina on huomattavasti vaikempi visualisoida kuin nuorempana, mutta vaikutus poistuu kun kyseessä on todellisuuteen viittaava teos. "Perustuu tositapahtumiin"-ilmoitus saa siis mielen hyväksymään tarinan paremmin. Jännä ilmiö.

Toki kaiken voisi laittaa luonnollisena progressiona iän piikkiin, mutta buddhalaisesti voisi ajatella kyseessä olevan tietynlainen todellisuuden fakkiutuminen, ehkäpä jopa käyttäisin termiä kalkkeutuminen tai mielikuvituksettomuus.

Re: Mielikuvitus

Viesti Kirjoittaja Dharmis42 » 12 Touko 2016 13:06

No jos mietitään tuota jälleensyntymistä, niin pakostihan siihen tulee se kulttuurinen vaikutus. Tämähän ei itsessään tarkoita, että länsimainen ihminen ei pystyisi yhdistelemään asioita kekseliäästi. Ehkä enemmänkin kyse on siitä miten kulttuuri itsessään vaikuttaa näkemykseen tietynlaisesta toiminnasta. Ehkä esim. kaukaisessa taikauskoisessa kulttuurissa jälleensyntymä on nähty varmasti hyvin erilaisesti kuin nykyaikana.

Toisin sanoen, vaatii aika paljon mielikuvitusta, että nykyihminen kaikella tiedolla varustettuna pystyisi sulattamaan jossain toisessa kulttuurissa ja ajassa esitettyjä käytännöllisiä ja väliaikaisia keinoja.

Kysymys sitten kai kuuluisikin, että onko se käytännöllistä? Jos ei, niin miksi sitä pitäisi yrittää sulauttaa väkisin, ottaa sen minkä tarvitsee. Mutta meneekö se niin?

Paljon kysymystä vaille vastausta.

Ei se ainakaan näin onnistu kuten tässä todetaan (no eri uskonto, mutta pointti on sama):
phpBB [media]

Ylös