Zen ja tupakanpolton taitamattomuus

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :toothy10: :sad11: :toothy7: :angry5: :sarcasm: :stop: :hello1: :blackeye: :lurk: :blob6: :drunken: :hiding: :dark1: :notworthy: :sad4: :king: :queen: :protest: :sleepy2: :ugeek: :offtheair: :salute: :sex: :occasion5: :angel5: :love1: :love8: :violent3: :violent2: :evil4: :banghead: :brave: :occasion9: :smilebox: :alien: :faroah: :hippy2: :error: :blob7: :clock: :coffee: :coffee2: :director: :dontknow: :crybaby: :bs: :female: :male: :binky: :happy1: :headbang: :hello2: :read: :read2: :help:
Katso lisää hymiöitä

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Zen ja tupakanpolton taitamattomuus

Re: Zen ja tupakanpolton taitamattomuus

Viesti Kirjoittaja sininendraakki » 08 Helmi 2019 16:28

Wikipedian mukaan nikotiini aiheuttaa helposti ja nopeasti riippuvuuden. Suklaa ja valkoinen sokeri aiheuttavat myös riippuvuuden. Tämän voi testata ellei usko sen olevan totta omalla kohdalla. Se on että päättää olla ilman sokeria ja suklaata esim 2 viikkoa tai kuukauden. Sokerilla on monia haittavaikutuksia, ainakin hammaslääkäriliiton mukaan, nikotiinilla on niitä ehkä kuitenkin enemmän.

Re: Zen ja tupakanpolton taitamattomuus

Viesti Kirjoittaja MarkoH » 21 Tammi 2019 00:17

Tupakka ehkä tappaa minut, mutta sillä välin se pitää minut hengissä.

Re: Zen ja tupakanpolton taitamattomuus

Viesti Kirjoittaja ... » 12 Joulu 2016 19:04

16. Karmapa, huhujen mukaan, oli kova nuuskamies.

Re: Zen ja tupakanpolton taitamattomuus

Viesti Kirjoittaja DQ » 22 Marras 2016 17:30

:angry5: :sarcasm: :stop: :hello1: :blackeye: :lurk: :blob6: :drunken: :hiding: :dark1: :notworthy: :sad4: :king: :queen: :protest:

Toi sun kysymyksenasettelu, dharmis, on rikkaille. Yllä taivaan valuuttaa, pitäiskö buddhan vielä pukeutua buddhaksi?

Mun vieressä pulipäinen sotilas rykii limaa hihaansa. Hyi helvetti! Haluan pitää mun keuhkot puhtaana shitistä.

Re: Zen ja tupakanpolton taitamattomuus

Viesti Kirjoittaja Dharmis42 » 06 Marras 2016 03:22

Ei,

Kysyin itseasiassa sitä kontekstia, jolla mieli määrittelee itseyden arvon muiden näkökulmasta katsottuna.

Kysymys siis olisi, että miten sinä itse tekisit tämän?

Tietysti joudut vastaamaan kysyttyyn kysymykseen ja näin voit itse huomata vastauksen. Kysymys on siis meille kaikille, miten?

Re: Zen ja tupakanpolton taitamattomuus

Viesti Kirjoittaja Jay z » 18 Loka 2016 00:55

Lempi leimahti yhden esiintyjän kaa. Lempi oli mahtavaa, tää taiteilija oli/on rohkee sielu, jopa uhkarohkea mun mielestä. Tää uskals intuitiivisesti ratsastaa hyökyaalloilla, palaa läpi tunteiden ja halun avaruuden.

Energian, palavan halun ja viisauden suhdehan on jännä, et mitä enemmän energia kiertää, sen lähemmäksi ihminen käy ei-kaksinaista viisautta. Se on lahjakas tila kun ihminen unohtaa itsensä, luottaa omaan kehoonsa ja antaa isomman virran johdattaa.

Mut sit jos ei oo tehny kotiläksyjä, mietiskelly tutuksi muotoo ja ei-muotoo, saatika näiden yhtäaikaisuutta, niin ihminen joutuu aika kovaan kyytiin hekuman supistuessa. Kun hiki laantuu, niin koetut onnet ja avaruudet on nostanu pintaan laajemman version itsestä. Sellasen version jolla ei oo tunteessa traumojen ja ympäristön rajoitteita. Mun tää hehkuva versio ei kestä olla ulkona maailmassa, mikäli tää ihminen ei oo treenannu mietiskelyy tai jotain muuta henkistä harjoitusta. Ihminen ku alkaa ajatteleen, ja reagoi reaktiivisesti kehomuistissa piileviin kolhuihin. Sit usko menneisyyteen ja sen torjuminen heittää ihmisen liukumäkilaskulla takas vankityrmään. Ja tää kokemus on jokseenki kivulias, ja ilman treeniä ihminen ei oikein tiedä et mitä sillä kokemuksella ja tiedolla tekis.

Toisaalta tää ei-harjoittanut lahjakas ihminen pääsee käsiksi hienoon mahdollisuuteen, jossa se vois nopeesti omaksua paljon viisautta ja polttaa poroksi vaikka mitä kylmääviä esteitä. Mut kyllä se vähän tuppaa niin olemaan, että ellei ihminen ole todella todella maadoittunut, niin se haluaa vaan päästä äkkiä takas "turvaan" entiseen olotilaansa. Ymmärtämättä että neuroosin sisällä oleminen on itsessään se pahin asia mitä voi tapahtua. Parempi olis pysytellä hyvässä ryhdissä ja lusia asenteella läpi ne huurut ja epämääräisyydet joita kehomieli sylkee sisäisiin tunteisiin ja ulkoisiin aisteihin. Tää on tietysti helpommin sanottu kuin tehty.

Jotenki mietiskely harjoitus, just toi muodon ja ei-muodon yhtäaikaisuus on avannut itselle portteja liikkua lähes kenen tahansa ihmisen kaa. Ennen sitä pysty heiluun vaan toisten harjoittajien ja muiden samankaltaisten ihmisten kaa. Et nyt on jonkinlainen pääsy moniin (ihmisten ja eläinten ja tunnekenttien) maailmoihin, ja muilla kulkijoilla avautuu tietysti myös mun kautta pääsy kaikenlaisiin korkeuksiin ja syvyyksiin, natural blisseihin ja tietoihin. Koska on hienoo et on olemassa esimerkiksi dynaamisuutta (kansankielellä agree) joka menee rakkauden kautta, ilman vihaa/erillistä kohdetta. On hieno olla sellasesa kyydissä! Mut sit siinä käy niin et jos ihminen ei oo tehny töitä muodon ja ei-muodon kaa, niin se esiin nousevan halun mukana nousee pintaan jotain muutakin. Sisäiset ristiriidat, ihmistä kahlitsevat möröt ja ihmisen kyvyttömyys ottaa iisisti ja antaa kuolleiden kävellä itsekseen.

Väännän tätä nyt rautalangasta. Päädyn toistaan saman asian moneen kertaan.

Ymmärrän et zenistit pitää etäisyyttä ihmisiin. Ne mielellään irtautuu kaikesta syvällisestä ei-muodosta/energiasta, ja on vaan "heeboja" jotka hengailee eikä halua "tuputtaa" kenellekään mitään. Ne ei manaa esiin pyhää eikä pahaa. Koska muuten ne laiskiaiset joutuis ylitöihin toisten ihmisten ja itsensä kaa. Toisaalta niiden (zeniläisten) kokemuskenttä jää tosi laihaksi. Jos 30 vuotta mietiskelly zenisti ei oo koskaan kokenu jaettua samadhia (arupa jhanoja jaetulla tietoisuudella) pusukaverin kaa, niin onhan toi vähän ku ois poikuuden/neitsyyde menetys jääny kokematta (NÖSSÖT!). Mut ei noita tasapainoisia, muodon ja ei-muodon läpikäyneitä pusukavereita ainakaan tinderin kautta tule vastaan. Kerran jaoin mun treenin ja arjen kuuden vuoden tantrisessa suhteessa, ilman että mulla oli muita intiimejä suhteita samaan aikaan. Hällä ei ollut aikaisempaa taustaa mietiskelyn tai joogan parissa. Rakastin tätä ihmistä ja sanoittamaton sääntö on, että tää "tantrinen" tieto/taito pitää välittää eteenpäin yhdelle ihmiselle. Et sen sijaan et kumppani ois "vaan" jumalatar ja pelvelemisen kohde, niin se on myös kaltainen. Se on nyt tehty. Perkele.

Re: Zen ja tupakanpolton taitamattomuus

Viesti Kirjoittaja sininendraakki » 17 Loka 2016 09:31

Jay Z kirjoitti:Musta tuntuu et mietiskelijät on vähän hukassa. Musta tuntuu et harjoittajat unohtaa sen eläimellisen puolen. Ne ehkä tunnistaa ja tunnustaa sen, vaikka tupakkaa polttamalla tai jotain, mut ei todella elä sitä värinää ja halua läpi isosti. Et se ns. tantrinen puoli uupuu. Vähän niinku Krishnamurti on vaan sellanen tylsähkö mänty. Pysähtyny puu joka havisee viisauttaan.

Leonard Cohen on rakastaja.. Esiintyjänä se ymmärtää kunika pyhää vuorovaikutus on, kuinka koukuttavaa se on ja tärkeetä että ihmisenä eläminen tuntuu ja maistuu. Esiintyjä on aktiivinen, jonkin sortin puolijumala, kun taas kuluttaja on hajuton ja mauton. Ei edes zombie vaan lähinnä olematon.

Et kysymys "kunka pidän itsestäni?" on ihan eri esiintyjälle tai samuraille, mitä mietiskelijälle tai kuluttajalle. Tuntuu et siinä kohtaa harjoitus punnitaan kun harjoittaja osaa jo pysäyttää suhteen omaan ajatusten virtaan, kun ympäristö ei enää ajattele tässä, vaan tämä pystyy pysäyttämään oman ja ympäristön virran, muuttamaan sitä. Muuttamaan samsaraa, taittamaan näivetyksen ja oletukset. Koska silloin tämä astuu tekijäksi, samaan tilanteeseen jota taiteilijat on treenannu teini-iästä asti, eli luomaan merkityksiä. Et se onki minä joka ajattelen ympäristössä, luon maailmoja ympäristössä.

Tässä kohtaa varmaan harjoittaja sekoaa ellei sillä ole opettajaa, koska hyppäys on niin valtava passiivisesta olijasta merkityksien luojaksi. Opettaja voi vaan kalauttaa harjoittajaa päähän, et "tule järkiis siitä". Tai taiteilijan laittaa ruotuun sen ymmärrys materialistisista realiteeteista ja ryhmätyön reunaehdoista.

Et en tiedä dharmis että onko kyse noista asioista joita kuvailit.

Alla vertailuun kaks erilaista tapaa olla hetkessä;


Nuorena en pitänyt kovin paljon Krishnamurtista, miehen kirjoja on ollut saatavilla Suomessa sadan vuoden ajan jatkuvasti. Häntä ovat lukeneet jo kaikki Eino Leinot, Mika Waltarit ja muut... Suomi on sellainen piilo-totalitäärinen valtio, ettei sellaista saa tunnustaa lukeneensa tai edes tienneensä hänestä mitään, jos haluaa olla virassa oleva, tunnustettu, ja/tai julkinen henkilö.
Nykyään pidän Krishnamurtia hyvänä asiana.
Dharmassa on kolme maailmaa: kaamadhatu eli aistihalujen maailma, muodon maailma ja ei-muodon maailma, ja neljäntenä nirvanadhatu. Ns "eläimellinen puoli" tarkoittaa yleensä pelkästään Kaamadhatua eli aistihalujen maailmaa. Siirtyminen muodon maailmaan (rupadhatu), ei-muodon maailmaan ja nirvanan maailmaan on vaikeaa, se vaatii pidättymistä aistihalusta pitkän ajan.
Jos ei ole saavuttanut korkeampia maailmoja lainkaan, ei voi tietää myöskään tantrasta mitään. Ns tantra on silloin vain itsepetosta.
Hevajra tantra sanoo että tantrinen tanssi ja laulu eivät ole kaamadhatun (aistihalun maailman) tanssia ja laulua, vaan ne perustuvat tyyneyden mieleen.

Re: Zen ja tupakanpolton taitamattomuus

Viesti Kirjoittaja Jay Z » 11 Loka 2016 01:07

Dharmis, harjoittajat on mahtavia.

Musta tuntuu et mietiskelijät on vähän hukassa. Musta tuntuu et harjoittajat unohtaa sen eläimellisen puolen. Ne ehkä tunnistaa ja tunnustaa sen, vaikka tupakkaa polttamalla tai jotain, mut ei todella elä sitä värinää ja halua läpi isosti. Et se ns. tantrinen puoli uupuu. Vähän niinku Krishnamurti on vaan sellanen tylsähkö mänty. Pysähtyny puu joka havisee viisauttaan.

Leonard Cohen on rakastaja.. Esiintyjänä se ymmärtää kunika pyhää vuorovaikutus on, kuinka koukuttavaa se on ja tärkeetä että ihmisenä eläminen tuntuu ja maistuu. Esiintyjä on aktiivinen, jonkin sortin puolijumala, kun taas kuluttaja on hajuton ja mauton. Ei edes zombie vaan lähinnä olematon.

Et kysymys "kunka pidän itsestäni?" on ihan eri esiintyjälle tai samuraille, mitä mietiskelijälle tai kuluttajalle. Tuntuu et siinä kohtaa harjoitus punnitaan kun harjoittaja osaa jo pysäyttää suhteen omaan ajatusten virtaan, kun ympäristö ei enää ajattele tässä, vaan tämä pystyy pysäyttämään oman ja ympäristön virran, muuttamaan sitä. Muuttamaan samsaraa, taittamaan näivetyksen ja oletukset. Koska silloin tämä astuu tekijäksi, samaan tilanteeseen jota taiteilijat on treenannu teini-iästä asti, eli luomaan merkityksiä. Et se onki minä joka ajattelen ympäristössä, luon maailmoja ympäristössä.

Tässä kohtaa varmaan harjoittaja sekoaa ellei sillä ole opettajaa, koska hyppäys on niin valtava passiivisesta olijasta merkityksien luojaksi. Opettaja voi vaan kalauttaa harjoittajaa päähän, et "tule järkiis siitä". Tai taiteilijan laittaa ruotuun sen ymmärrys materialistisista realiteeteista ja ryhmätyön reunaehdoista.

Et en tiedä dharmis että onko kyse noista asioista joita kuvailit.

Alla vertailuun kaks erilaista tapaa olla hetkessä;

phpBB [media]

phpBB [media]

Re: Zen ja tupakanpolton taitamattomuus

Viesti Kirjoittaja Dharmis42 » 08 Loka 2016 03:26

Mutta jos kyse on siitä, että pidetäänkö minusta? Miten pidän itsestäni?

Teen asioita, näytän tietyllä tavalla joltain, luon mielikuvan jostain ja uskon näihin mielikuviin.

Onko ne kaikki kehut ja haukut vain heijastumia omasta mielestäni? Toivottomuus, ei-toivottu ja epätoivo. Odotukset, halut ja myöntyminen.

Kuinka pidän itsestäni?

Re: Zen ja tupakanpolton taitamattomuus

Viesti Kirjoittaja nöken » 25 Syys 2016 16:01

I was a very good in hypnotism when i was very young, so it doesn't necessarily indicate any special concern about other or charity of your soul

siel on taas oltu äidinkielen tunneilla hereillä

Ylös