Dorje Shugden ja Uusi Kadampa -traditio

Lähetä vastaus


Tämän kysymyksen tarkoitus on estää roskapostitusta foorumille.
Hymiöt
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :toothy10: :sad11: :toothy7: :angry5: :sarcasm: :stop: :hello1: :blackeye: :lurk: :blob6: :drunken: :hiding: :dark1: :notworthy: :sad4: :king: :queen: :protest: :sleepy2: :ugeek: :offtheair: :salute: :sex: :occasion5: :angel5: :love1: :love8: :violent3: :violent2: :evil4: :banghead: :brave: :occasion9: :smilebox: :alien: :faroah: :hippy2: :error: :blob7: :clock: :coffee: :coffee2: :director: :dontknow: :crybaby: :bs: :female: :male: :binky: :happy1: :headbang: :hello2: :read: :read2: :help:
Katso lisää hymiöitä

BBCode on Käytössä
[img] on käytössä
[flash] on poissa käytöstä
[url] on käytössä
Hymiöt ovat käytössä

Otsikko
   

Laajenna näkymää Otsikko: Dorje Shugden ja Uusi Kadampa -traditio

Re: Dorje Shugden ja Uusi Kadampa -traditio

Viesti Kirjoittaja venatos » 17 Maalis 2019 03:28

Re: Dorje Shugden ja Uusi Kadampa -traditio

Viesti Kirjoittaja venatos » 13 Maalis 2019 12:26

Re: Dorje Shugden ja Uusi Kadampa -traditio

Viesti Kirjoittaja venatos » 07 Maalis 2019 14:18

Очередной360.8 кв.м.Всякий раз,CHAPTERВ последниеWilliamGardmanАнатомическийHawkinsСоставители:Переводчик:TescomaНабор столовыхВ рассказахОт издателяСоставитель:НевенчаннойManuscrПотом и кровьюTescomaКнига РусскаяИван ЧонкинAnwesenЭта книгаУкрашениеTescomaКомплектКонцентрированныйИздание 1989Освежающий
Издание 1989Словарь содержитPatriciWilliamЭфраим СевелаЭто - ЛЮБОВЬGarnierЯ хотелаGarnierInternaPalmoliStardusCrowleyПереводчики:GarnierCortazaСодержаниеСодержаниеPhilippИздание содержитAlabamaPalmierPhilippMarceauСоставители:Переводчики:AllegroКаталог первойПользователейПереводчик:
Составитель:GrowingРазмеры:FootweaПлатье Категория:Платье Категория:EleganzРедактор:OZONru представляетContinuХудожник:Переводчик:В шестойБылины ПечорыCarnivaStephenСерьги, сереброСоставитель:ClifforЦепь, сереброКольцо, сереброCollinsAnnihilИздание 2003Часы, сереброСерьги, сереброАмериканецКрест с ручнойКомплектИздание третье
Кольцо, сереброКомплектСоставители:PerahiaИздание 1968МонографияПредлагаемаяХудожник:Жизнь и творческаяПетербургскаяБез малогоВ сборникtextureВ первыйРедактор:Он завещалGreatesРедактор:СтремлениеВ историиБез суперобложкиРедактор:ПринципыWindowsВ третийВ первыйОткрывательПеленгаторРобот-пылесосСтопки-шутихи
Вытяжка LexZanussiToshibaHerbertНабор дляDescripНакидка созданаWindowsОригинальныйДеревянныйКомплектПроизводитКомпактныйCoolFreКоврик багажникаЛенин КомплектВ монографииProvoguКто сказалПорадуйтеСоберитеЕдинственныйРезинка дляСудоку -SylvaniВ этой книгеWindowsNeomastПластиковаяMouline
Фен SmileChoupetСбалансированный,Великая РимскаяЛариса доПосле чередыwwwrussCommentСборник включаетАвтор ДмитрийКаждая матьТайный ГородКнигиКнига состоитРедактор:Москва, 1952Автор этойЛенинград,ПрижизненноеПри составленииМосква, 1950Москва, 1959В книге рассматриваютсяKatsigrВ настоящейСправочникMicrosoTheatreРедакторы:satirisCROSSRO
Альбом представляетVigilanОт издателяОт издателяХудожник:FortuneСборник содержитВ пособииСоставитель:SecondsЭто оченьС этой книгиДанное пособиеРедактор:В даннойStandarwwwndruХудожники:АнатолийПереводчик:Многие малышиKrugmanИтак, твоиСоставитель:Добрые иРобот-пылесосРобот-пылесосРобот-пылесосХудожник:Windows
Волка в природеJennifeKotchefВ пособииУчебная картаПриключенияПереводчик:PledginУважаемыеИздавна славиласьСоставитель:Переводчики:

Re: Dorje Shugden ja Uusi Kadampa -traditio

Viesti Kirjoittaja Kurukulla » 20 Marras 2014 22:58

Artikkeli: 6 Things You Should Know About the Anti-Dalai Lama Protesters
http://www.huffingtonpost.com/tenzin-do ... 04716.html

Re: Dorje Shugden ja Uusi Kadampa -traditio

Viesti Kirjoittaja . » 29 Touko 2014 23:41

phpBB [media]

Re: Dorje Shugden ja Uusi Kadampa -traditio

Viesti Kirjoittaja tommi » 30 Maalis 2014 11:31

Kurukulla kirjoitti:
tommi kirjoitti:JKun kysytään että mistä tässä Wikipedia-jutussa oli kyse, niin vastaus on: "siitä on jo kauan, en halua puhua siitä". Sitten kun kysytään että onko näitä eronneita oikeasti paljon, niin vastaus on: "ehkä on, ehkä ei, mistä minä tietäisin?". Jotenkin ihmeellisesti kaikki väitteet tuntuvat kuihtuvan olemattomiin kun hieman tarkemmin yrittää kysyä. Mistähän se johtuu?

Olen koko ajan kivenkovaan kertonut, että eronneita on todella paljon. Minulla ei ole lukuja, joten tarkkaan en voi sanoa. Se ei silti asiaa muuksi muuta. Sinun ei tarvitse sitä silti uskoa, mutta älä vääristä kirjoituksiani.

Mitään "asiaa" ei itseasiassa edes ole niin kauan kuin väistelet kysymystä kuinka paljon on paljon. Sana "paljon" voi tarkoittaa mitä tahansa. Jos lasketaan kuinka monta valtionpäämiestä tulee vaikkapa Savonlinnan oopperajuhlille, niin 10 kpl voi olla paljon, mutta jos lasketaan kuinka monta valtionpäämiestä tulee johonkin tärkeään kansainväliseen kokoukseen, niin 10 kpl voikin olla vähän.

Wikipediassa näytti olevan arvio (vuodelta 2002), että Uudessa Kadampassa on noin 8000 jäsentä. Jos oletetaan, että eronneita on "todella paljon", niin osaisitko arvioida onko näitä eronneita noin suurinpiirtein
a) 10
b) 100
c) 1000
d) 10 000
e) enemmän kuin 10 000

Edelleen voi ihmetellä, että kun hieman tarkemmin kyselee, niin kaikki väitteet tuntuvat kuihtuvan olemattomiin. Mistähän se johtuu?

Kurukulla kirjoitti:
tommi kirjoitti:Testasin juuri laittaa Googleen hakusanoiksi "diamond way cult" ja "new kadampa cult", ja pikaisella silmäyksellä vaikutti siltä että nimenomaan Timanttipolusta löytyi enemmän kirjoituksia joissa kyseistä liikettä arvosteltiin ja entiset jäsenet valittivat ikävistä kokemuksistaan. Tämä oli tietenkin pelkkä pikainen testi, jokainen voi myös kokeilla itse.

Kun itse niin kovasti huutelet faktojen perään, niin fakta on, että moinen pikatesti ei kerro yhtään mitään. Ei tuollainen testi kerro oikeasti kummasta erotaan enemmän. Kyse ei ole pelkästään määrästä, vaan myös laadusta. Eikä tämä ole mikään kisa.

Tuossahan ei ollut tarkoituksena selvittää eroajien määriä tai laatuja, vaan ottaa kantaa sinun sanoihisi: "En ole koskaan kuullut yhdenkään entisen timanttipolkulaisen sanoneen, että traditio on kultti ja suorastaan vaarallinen."

Sinä et ole siis koskaan kuullut yhdenkään entisen timanttipolkulaisen sanovan että timanttipolku on kultti, mutta kun minä menin Googleen ja tein haun yksinkertaisilla hakusanoilla "diamond way cult", niin meni kirjaimellisesti noin 20 sekuntia löytää näitä entisiä timanttipolkulaisia, jotka sanovat että kyseessä on kultti. Sinä et siis ole tällaisesta koskaan kuullut, kun taas minä, joka en ole koko asiassa mitenkään erityinen asiantuntija, pystyn löytämään esimerkkejä muutamassa sekunnissa. Voisiko tässä olla kyse siitä mitä itse sanoit, eli: "Kaikesta tästä paistaa niin läpi, että sinulla ei ole minkään valtakunnan tietoa tästä koko asiasta." ?

Kurukulla kirjoitti:
tommi kirjoitti:Yhä edelleen minusta kuulostaa oudolta että jos haluaa tietää jostain ryhmästä, niin ei kysytä kyseisen ryhmän jäseniltä mitään, vaan kysellään sellaisilta jotka ovat joskus olleet jäseniä, mutta lähteneet pois ehkä jo vuosia sitten eivätkä ole sen koommin olleet missään tekemisissä kys. ryhmän kanssa. Jos lähdetään vaikka ihan perusteista, niin jos haluaa tietää esim. minä viikonpäivinä ryhmällä on tapaamisia, niin luulisi että se selviää paremmin niiltä jotka ovat toiminnassa mukana kuin niiltä jotka eivät ole olleet mukana moneen vuoteen.

Nyt on kyse buddhalaisesta harjoittamisesta, eikä viikonpäivistä. Missään autenttisessa ryhmässä ei harjoitus muutu niin radikaalista muutamassa vuodessa, etteikö siitä voisi sanoa, joku joka aiemmin sitä harjoitti, mutta ei enää.

Kysehän ei ole siitä, että muuttuuko harjoitus, vaan siitä, että jonkun ryhmän suositukset pitäisi hakea ryhmästä eronneilta. Sanoit itse aiemmin näin: "en ole kertaakaan puhunut sellaisen henkilön kanssa, joka olisi eronnut New Kadampasta ja sitä lämpimästä suositellut, vaikkei itselle sopinut, niin itse tein sen johtopäätöksen, että en kiitos halua osallistua heidän toimintaansa."

En edelleenkään oikein ymmärrä miksi kriteerinä olisi, että suositus täytyisi saada sellaiselta henkilöltä joka on eronnut kyseisestä ryhmästä? Jos haluaisin ottaa selvää jostain buddhalaisesta ryhmästä, niin ensin minulle tulee mieleen, että ottaisin yhteyttä ryhmän nykyisiin jäseniin ja menisin ehkä mukaan johonkin viikottaiseen meditaatioon yms. Sellainen ajatus taas tuntuu oudolta, että alkaisin ensimmäiseksi etsimään nimenomaan entisiä jäseniä.

Re: Dorje Shugden ja Uusi Kadampa -traditio

Viesti Kirjoittaja vieras » 23 Maalis 2014 23:24

Missä sä oot sitte ennen harjoittanu? Mitkä ne kolme ryhmää sitte on joista ei ole pahaa sanottavaa?

Re: Dorje Shugden ja Uusi Kadampa -traditio

Viesti Kirjoittaja Kurukulla » 23 Maalis 2014 00:43

Kaikesta tästä mitä Tommi kirjoitat paistaa niin läpi, että sinulla ei ole minkään valtakunnan tietoa tästä koko asiasta. Niin muuta kuin sen yhden dokumentin verran. Mutta et ole selvästikään käynyt ulkomailla tai puhunut kenenkään entisen tai nykyisen jäsenen kanssa, nähnyt mielenosoittaja Dalai Laman opetuksissa tai ollut missään ensikäden yhteydessä koko asiaan.


tommi kirjoitti:JKun kysytään että mistä tässä Wikipedia-jutussa oli kyse, niin vastaus on: "siitä on jo kauan, en halua puhua siitä". Sitten kun kysytään että onko näitä eronneita oikeasti paljon, niin vastaus on: "ehkä on, ehkä ei, mistä minä tietäisin?". Jotenkin ihmeellisesti kaikki väitteet tuntuvat kuihtuvan olemattomiin kun hieman tarkemmin yrittää kysyä. Mistähän se johtuu?

Olen koko ajan kivenkovaan kertonut, että eronneita on todella paljon. Minulla ei ole lukuja, joten tarkkaan en voi sanoa. Se ei silti asiaa muuksi muuta. Sinun ei tarvitse sitä silti uskoa, mutta älä vääristä kirjoituksiani.

tommi kirjoitti:Testasin juuri laittaa Googleen hakusanoiksi "diamond way cult" ja "new kadampa cult", ja pikaisella silmäyksellä vaikutti siltä että nimenomaan Timanttipolusta löytyi enemmän kirjoituksia joissa kyseistä liikettä arvosteltiin ja entiset jäsenet valittivat ikävistä kokemuksistaan. Tämä oli tietenkin pelkkä pikainen testi, jokainen voi myös kokeilla itse.

Kun itse niin kovasti huutelet faktojen perään, niin fakta on, että moinen pikatesti ei kerro yhtään mitään. Ei tuollainen testi kerro oikeasti kummasta erotaan enemmän. Kyse ei ole pelkästään määrästä, vaan myös laadusta. Eikä tämä ole mikään kisa.

tommi kirjoitti:Jos katsoo esim. http://www.uskontojenuhrientuki.fi/ niin siellä ei näyttäisi olevan juuri mitään materiaalia koskien Uutta Kadampaa, mutta monia muita järjestöjä löytyy. Näyttäisi siis että jos tarkastellaan uskonnollisia yhteisöjä, niin nimenomaan Uusi Kadampa on se jota tämä järkyttyvä aines ei löydä, vaan ne ovat muita järjestöjä.

Aivan. Puhut suomalaisesta yhdistyksestä. Tässä on nyt kyse kuitenkin ihan maailmanlaajuisesta järjestöstä. Ei todellakaan tarvitse mennä esimerkiksi Saksaa pidemmälle kuin lähes keskuksesta kuin keskuksesta löytää entisiä newkadampalaisia. Ainakin siellä tämä järjestö tunnetaan paremmin kuin Suomessa.

tommi kirjoitti:Kyllä se nyt vaan tosiaankin on näin, ihan aina ja kaikkialla.

:roll:

tommi kirjoitti:Jos esimerkiksi käyt usein torilla katsomassa siellä myytäviä sieniä, niin voit todeta että sinulla on nippu sieniä jotka eivät ole myrkyllisiä, ja kyseessä ei ole todellakaan mistään yksittäisistä tapauksista, niitä sieniä on siellä torilla ihan laareittain. Tämän perusteella voisit tehdä johtopäätöksen: "myrkyllisiä sieniä ei ole olemassa", mutta jos lähdet metsään tämän tiedon perusteella niin voi käydä huonosti. Olet joutunut näköharhan uhriksi, sillä ne sienet joita näet torilla on erikseen valikoitu, eivätkä ne anna kovin hyvää kuvaa siitä mitä sienet yleisesti ovat.

Tämä esimerkki toimii täydellisesti siihen, miten kannattaa varoa ja miettiä tarkkaan sitä, kenen oppeja ja voimautuksia henkisellä polullansa ottaa.

tommi kirjoitti:Yhä edelleen minusta kuulostaa oudolta että jos haluaa tietää jostain ryhmästä, niin ei kysytä kyseisen ryhmän jäseniltä mitään, vaan kysellään sellaisilta jotka ovat joskus olleet jäseniä, mutta lähteneet pois ehkä jo vuosia sitten eivätkä ole sen koommin olleet missään tekemisissä kys. ryhmän kanssa. Jos lähdetään vaikka ihan perusteista, niin jos haluaa tietää esim. minä viikonpäivinä ryhmällä on tapaamisia, niin luulisi että se selviää paremmin niiltä jotka ovat toiminnassa mukana kuin niiltä jotka eivät ole olleet mukana moneen vuoteen.

Nyt on kyse buddhalaisesta harjoittamisesta, eikä viikonpäivistä. Missään autenttisessa ryhmässä ei harjoitus muutu niin radikaalista muutamassa vuodessa, etteikö siitä voisi sanoa, joku joka aiemmin sitä harjoitti, mutta ei enää. Esim. voin aivan hyvin kertoa hieman siitä mitä ja miten harjoitin aiemmissa ryhmissäni (mieleeni tulee ainakin kolme entistä ryhmääni). Samat harjoitukset niissä edelleen on, olen mukana tai en. Toki en voi kertoa minä viikonpäivänä se tapahtuu, mutta se tässä ei ole lainkaan oleellista. Edelleen voin varsin hyvin suositella noista jokaista, ei minulla ole niistä pahaa sanottavaa, vaikken ole jäsen, enkä ole noiden kanssa missään tekemisissä.

Viestini on varsin selvä, kannattaa harkita haluaako kyseistä harjoitusta itselleen. Kannattaa lukea mitä Dalai Lama asiasta kirjoittaa.

Toivon jokaiselle olennolle kaikkea hyvää, aivan taatusti myös jokaiselle newkadampalaiselle. Ja sinulle Tommi.

Re: Dorje Shugden ja Uusi Kadampa -traditio

Viesti Kirjoittaja Dharmis42 » 13 Loka 2013 01:03

Jos olen oikein ymmärtänyt, niin tämä ongelma on viidennen Dalai Laman ajalta lähtöisin? Mitä silloin tapahtui? Miksi tämä haamu vieläkin kummittelee?

Ongelman alkujuuret kiinnostavat, jopa enemmän kuin kyseinen traditio :)

Re: Dorje Shugden ja Uusi Kadampa -traditio

Viesti Kirjoittaja ... » 12 Loka 2013 02:57

Following long and careful investigations, His Holiness the Dalai Lama strongly discourages Tibetan Buddhists from propitiating the fierce spirit known as Dolgyal (Shugden). Although he once practised Dolgyal propitiation himself, His Holiness renounced the practice in 1975 after discovering the profound historical, social and religious problems associated with it. He did so with the full knowledge and support of his junior tutor, the late Kyabje Trichang Rinpoche through whom His Holiness first became associated with the practice. Even within the Geluk and Sakya schools - the Tibetan Buddhist traditions to which majority of Dolgyal practitioners belong - the propitiation of this spirit has been controversial throughout its history. Historical investigation reveals that Dolgyal practice, which has strong sectarian overtones, has a history of contributing to a climate of sectarian disharmony in various parts of Tibet, and between various Tibetan communities. Therefore, from 1975 onwards, His Holiness has regularly made public his view that this practice is inadvisable, based on the following three reasons:


http://www.dalailama.com/messages/dolgy ... ess-advice

Ylös