Universumin koko

Yleinen keskustelualue ja olohuone henkisille etsijöille.
...
Viestit: 1143
Liittynyt: 09 Helmi 2013 12:25
Viesti:

Universumin koko

ViestiKirjoittaja ... » 10 Helmi 2013 12:57

Aika jännää kuinka pieniä ötököitä olemme loppujen lopuksi ja kuinka laaja universumi on.

http://htwins.net/scale2/

teemu
Viestit: 8
Liittynyt: 09 Helmi 2013 14:18
Viesti:

Re: Universumin koko

ViestiKirjoittaja teemu » 10 Helmi 2013 18:39

Raitanator kirjoitti:Aika jännää kuinka pieniä ötököitä olemme loppujen lopuksi ja kuinka laaja universumi on.

http://htwins.net/scale2/


Pieniä tai valtavia, riippuu mihin suuntaan zoomaa. :)

Lauri
Viestit: 132
Liittynyt: 10 Helmi 2013 15:44
Viesti:

Re: Universumin koko

ViestiKirjoittaja Lauri » 10 Helmi 2013 19:45

Jännää on myös kun alkaa miettimään tietoisuuden ilmentymistä ihmisessä ja mahdollisuutta siitä, että se ilmentyisi jossain laajemmassa skaalassa, jollain toisella olemassaolon tasolla.

Jonne

Re: Universumin koko

ViestiKirjoittaja Jonne » 17 Kesä 2013 19:45

Mahtava linkki!

Tämä ei varsinaisesti liity universumin kokoon vaan maailmankaikkeuteen yleensä. Otsikkoa ehkä voisi muuttaa lyhyempään muotoon tai laittaa tämän omaksi "maailmankaikkeus" tai "universumi" osioksi?

Havaitsemamme universumi nykytiedon valossa karkaa meiltä koska poksahduksessa levinnyt aine leviää kiihtyvällä vauhdilla. Jos ihminen keksii kuinka selviytyä tässä aurinkokunnassa ja pääsee asuttamaan muitakin planeettoja niin se on hyvin tehty :D Plutossa ehkä voisi elää auringon laajenemisen ja jäähtymisen jälkeen.

Aurinkokin kuolee loppujen lopuksi kokonaan. Joten kestävää kehitystä laajemmassa mittakaavassa olisi vain jokin mielikuvituksellinen kulkuneuvo jolla voisi etsiä tehokkaasti universumista elämän edellytyksiä ylläpitämään elämää aluksella ja planeetoilla sen aikaa kun planeetat sen mahdollistavat omien aurinkojensa bensalla.

Mielestäni se ei kuitenkaan tarkoita että autonrenkaita voisi polttaa takapihalla ja vetää turpaan naapurin kersaa jos sillä on namia tai vaikka kiva polkupyörä :D


Esitän optimistisen idean siitä että kaikki nuo loittonevat kappaleet loittonevat kiihtyvällä vauhdilla koska liikeradat ovat siinä suhteessa nyt. Ovat olleet varmaan kauan, radat kun ovat valtavan pitkiä. Kun liikeradalla tapahtuu käännöksiä niin nyt loittonevat kappaleet lähestyvät taas koska on sen aika. En ole tutkinut asiaa sen enempää, tuli vain mieleen tällainen "mitä jos?" Eli olisi teoriassa mahdollista päästä muihin aurinkokuntiin koska ne eivät karkaa jatkuvasti.

Sellainenkin idea on että planeetat seuraisivat aurinkoa spiraalimaisilla radoilla auringon kiitäessä eteenpäin omalla radallaan. Sitä on perusteltu esim. sillä että on havaintoja planeetoista joiden ei pitäisi näkyä ellipsiratojen takia. Eli aurinko estäisi planeettojen näkymisen koska se olisi välissä jos radat olisivat ellipsejä.

Ja sellainen että auringolla olisi pari ja että tähdet kiertäisivät toisiaan ellipsin muotoisilla radoilla. Eräs sopiva tähti on etääntynyt ties mistä lähtien mutta nyttemmin se tulee lähemmäs. Ellipsin muotoinen rata selittäisi tämän tähtien kääntymisellä radalla kohti toisiaan.


Palaa sivulle “Kahvila”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa