Vihreä Puolue

Yleinen keskustelualue ja olohuone henkisille etsijöille.
Vieras

Vihreä Puolue

ViestiKirjoittaja Vieras » 08 Loka 2013 16:29

http://www.vihreapuolue.fi/

Paljon (?) luettavaa. Tuli mieleen että tässä päädytään ehkä jonkin sortin niukkaan metsäbuddhalaisuuteen yhteiskuntamallina.

Santeri
Viestit: 954
Liittynyt: 10 Helmi 2013 05:19
Viesti:

Re: Vihreä Puolue

ViestiKirjoittaja Santeri » 08 Loka 2013 20:06

Hei,

Vihreitä taisi viimeksi Tommi tarjota ehdolle suomalaisen arvo- ja talousliberaalin puolueen paikalle täällä.

Minähän olen julistautunut anarkistiksi. Pitänee tutustua Vihreisiin tarkemmin. Mites Raidalle uppoaa Vihreiden politiikka?

Thana
:violent2:

...
Viestit: 1143
Liittynyt: 09 Helmi 2013 12:25
Viesti:

Re: Vihreä Puolue

ViestiKirjoittaja ... » 08 Loka 2013 20:44

thanavuddho kirjoitti: Mites Raidalle uppoaa Vihreiden politiikka?


Kannatan osaa vihreiden politiikasta, mutta taas toinen osa, jota en kannata, on mielestäni utopistista. En tarkemmin ole perehtynyt heidän puolue-ohjelmaan, joten virheitä saattaa olla siellä täällä mielipiteissäni. Virheillä tuntuu olevan kova tarvea päästä sanomaan: "Hyi! Ilkeää saastuttamista"; heiltä tuntuu puuttuvan paukut rakentavaan kritiikkiin. Ja lakiehdotukset vasta ovatkin perseestä revittyjä.

Polttoaineveron korottaminen on suoraan jostain. Se vähentää matalapalkkaisten liikkumismahdollisuuksia, esim. työn perässä, ja lisää logistiikkamaksuja, jotka taas näkyvät suoraan elintarvikkeiden kohonneissa hinnoissa. Paljon parempi ratkaisu olisi vähentää, tai rapakon takaisen malliin poistaa kokonaan, sähkö- ja hybridiautojen verotus.

Ydinvoiman tilallekkaan ei ole oikein kustannustehokkaita ratkaisuja. Minne he oikein aikovat sijoittaa yli 500 tuulivoimalaa ja millä rahalla? Sosiaalietuuksien karsimisella?

Utopistiselta tuntuu myös heidän ideansa siitä, että ympäristö-asiat ylittävät aina työllistymis-asiat, kuten tehtaiden rakentamisessa.

Santeri
Viestit: 954
Liittynyt: 10 Helmi 2013 05:19
Viesti:

Re: Vihreä Puolue

ViestiKirjoittaja Santeri » 09 Loka 2013 07:09

Raitanator kirjoitti:Polttoaineveron korottaminen on suoraan jostain. Se vähentää matalapalkkaisten liikkumismahdollisuuksia, esim. työn perässä, ja lisää logistiikkamaksuja, jotka taas näkyvät suoraan elintarvikkeiden kohonneissa hinnoissa. Paljon parempi ratkaisu olisi vähentää, tai rapakon takaisen malliin poistaa kokonaan, sähkö- ja hybridiautojen verotus.


Ympäristöasiat ovat siis keskeisessä asemassa Vihreiden ohjelmassa. Tämä on kieltämättä melko kinkkinen poliittinen ongelma. Vielä viisikymmentä vuotta sitten tällaiselle politiikalle ei ollut tarvetta. Nykyään ympäristöasiat on pakko ottaa huomioon. Aikaisemmat poliittiset teoriat eivät päde enää nykyään.

Ydinvoiman tilallekkaan ei ole oikein kustannustehokkaita ratkaisuja. Minne he oikein aikovat sijoittaa yli 500 tuulivoimalaa ja millä rahalla? Sosiaalietuuksien karsimisella?


Minä en ole löytänyt vakuuttavia perusteluja etteikö ydinvoima voisi olla käyttökelpoinen energiaratkaisu. Vielä Fukushimankin jälkeen olen tätä mieltä. En ole toistaiseksi kuullut tarpeeksi hyviä perusteluja ydinvoimaa vastaan. Mutta pidän korvat auki jos sellainen perustelu jostain tulee.

:blob7:

Thana
:violent2:

Tomi
Viestit: 362
Liittynyt: 11 Helmi 2013 19:20
Viesti:

Re: Vihreä Puolue

ViestiKirjoittaja Tomi » 09 Loka 2013 15:58

Vihreä puolue on eri juttu kuin Vihreä liitto. Jälkimmäinen on puoluerekisterissä. Nimen valinnassa oli tarkoitus lähettää jonkinlainen viesti, mutta tuntuisi tuottavan jatkuvia väärinkäsityksiä.

ViPu on aika pienen piirin ekoradikaali ryhmä. Sillä on toimintaa ympäri Suomea, mutta ei juuri PK -seudulla. Sen illoissa on myös puhtaasti kulttuurillisia ja filosofisia teemoja, joilla ei ole mitään tekemistä itse poliittisen toiminnan kanssa.

Santeri
Viestit: 954
Liittynyt: 10 Helmi 2013 05:19
Viesti:

Re: Vihreä Puolue

ViestiKirjoittaja Santeri » 09 Loka 2013 20:56

Hei,

Tomi kirjoitti:Vihreä puolue on eri juttu kuin Vihreä liitto. Jälkimmäinen on puoluerekisterissä. Nimen valinnassa oli tarkoitus lähettää jonkinlainen viesti, mutta tuntuisi tuottavan jatkuvia väärinkäsityksiä.


Kiitos selvennyksestä. Suomessa on siis Vihreiden radikaalimpi versio.

ViPu on aika pienen piirin ekoradikaali ryhmä. Sillä on toimintaa ympäri Suomea, mutta ei juuri PK -seudulla. Sen illoissa on myös puhtaasti kulttuurillisia ja filosofisia teemoja, joilla ei ole mitään tekemistä itse poliittisen toiminnan kanssa.


Kyseessä on siis jonkinlainen ulkoparlamentaarinen organisaatio joka ajaa vihreää vallankumousta. Nopeasti lukemalla kapitalismi näyttäisi olevan peikko heille. Kommunismista oli jotain puhetta... anarkismi mainittiin ohimennen.

Thana
:violent2:

...
Viestit: 1143
Liittynyt: 09 Helmi 2013 12:25
Viesti:

Re: Vihreä Puolue

ViestiKirjoittaja ... » 09 Loka 2013 23:23

thanavuddho kirjoitti:
Kiitos selvennyksestä. Suomessa on siis Vihreiden radikaalimpi versio.


Komppaan täältä!

thanavuddho kirjoitti:Kyseessä on siis jonkinlainen ulkoparlamentaarinen organisaatio joka ajaa vihreää vallankumousta.


Vihreä vallankumous on hieman harhaanjohtava. Todennäköisesti heidän aate-esi-isät vastustivat myös tuota, aivan kuten he vastustavat nykyään GMO:ta.

Santeri
Viestit: 954
Liittynyt: 10 Helmi 2013 05:19
Viesti:

Re: Vihreä Puolue

ViestiKirjoittaja Santeri » 10 Loka 2013 08:50

Raitanator kirjoitti:Vihreä vallankumous on hieman harhaanjohtava. Todennäköisesti heidän aate-esi-isät vastustivat myös tuota, aivan kuten he vastustavat nykyään GMO:ta.


Joo, puhuvat eri asiasta kuin tuosta maataloudessa 1960—1985 tapahtuneesta vihreästä vallankumouksesta.

Jo ekologisissa reunaehdoissa pitäytyvä minimivihreys edellyttää jyrkkää irtisanoutumista jatkuvan talouskasvun ideologiasta maailmassa, joka on rajallinen. Koska kapitalismi on mallinnetuista talousjärjestelmistä ainoa, joka edellyttää jatkuvaa talouskasvua, on vihreys välttämättä antikapitalistista. Näin ollen esimerkiksi yksikään eduskuntapuolueista ei edusta vihreää aatetta, vaikka ne toisin väittäisivätkin. Luopuminen kapitalistisesta järjestelmästä tarkoittaa vallankumousta.

Vihreys kysymyksenä eloonjäännistä on eittämättä reaalipoliittisista kysymyksistä tärkein ja perustavanlaatuisin. Inhimillisen tulevaisuushorisontin likinäköisyydestä johtuen ei tämä kysymyksistä polttavin kuitenkaan mobilisoi tarvittavia muutosvoimia. Vallankumoukset tapahtuvat meidän aikanamme samoista syistä kuin aiemminkin – välittömistä sosiaalisista syistä. Vihreä vallankumous on toteutettava tuonkaltaisen yhteiskunnallisen tilanteen kanssa rinnakkain. Tätä näkemystä kutsutaan sosiaalipohjaisen vihreän vallankumouksen teoriaksi.

http://www.vihreapuolue.fi/?q=node/2


Thana
:violent2:

kspr
Viestit: 7
Liittynyt: 23 Touko 2013 16:58
Viesti:

Re: Vihreä Puolue

ViestiKirjoittaja kspr » 11 Marras 2013 21:50

Raitanator kirjoitti:Utopistiselta tuntuu myös heidän ideansa siitä, että ympäristö-asiat ylittävät aina työllistymis-asiat, kuten tehtaiden rakentamisessa.


Kommentoin tähän sen verran, että tämä johtunee siitä, että ympäristöongelma on yhteydessä työ-instituutioon. Voidaan esimerkiksi kuvitella, että yhteiskunta voisi työllistää suuren joukon ihmisiä tekemään jotakin ympäristölle haitallista, koska kapitalismi talousjärjestelmänä monin paikoin palkitsee lyhyellä aikajänteellä työstä, joka pidemmällä aikajänteellä koituu yhteiskunnan tappioksi. (Sivumennen sanoen, tämä johtunee siitä, että samat, alkuperäiset pääoman haltijat eivät ole vastuullisia myöhemmistä lisäarvon tuottamisen seurauksista, varsinkaan elinikänsä jälkeen.)

Itsekin olen tehnyt työtä, jossa toimenkuvaani kuului uusien hyödykkeiden siirtäminen ostajien koteihin, vanhojen yhä käyttökelpoisten hyödykkeiden tahallinen tuhoaminen eli monesti kaatopaikalle siirtäminen. Itse asiassa oli erikseen kiellettyä hyödyntää itse näitä vanhoja hyödykkeitä. Näin myyjä pyrki minimoimaan markkinoilla liikkuvien käytettyjen hyödykkeiden tarjontaa. Talousjärjestelmä palkitsee myyjän tästä "työstä".

Myöhemmin, vuosikymmenten aikajänteellä valtava ympäristön piittaamattomuudesta aiheutunut lasku siirtyy perintään ja maksajana tulee olemaan yhteiskunta: mahdolliset lahjoittajat ynnä verovarat. Voi myös olla, että elinympäristömme pilaantuu paikoin (ja kuinka laajasti?) elinkelvottomaksi.

Näin siis on olemassa työtä, joka ei itse asiassa tarkemmin katsottuna tuotakaan lisäarvoa, vaan tappiota ympäristöongelmien kautta. Samaan aikaan yhteiskunnan aineellinen perusta täytyy ilman muuta kuitenkin tuottaa tai ajaudumme vähintäänkin nälänhätään. Kansalaispalkka, jolla pystyisi hankkimaan itselleen minimitoimeentulon, on yksi yritys ratkaista tämä ongelma. Se on askel siihen suuntaan, että työntekoa vähennetään ja uudelleenarvioidaan arvokkaan elämän perustarpeet.

Kapitalistisen järjestelmän kehitys on mahdollistanut ennennäkemättömän tehokkaan tuotantojärjestelmän, joka tarvitsee ihmiskunnan minimitarpeet tuottaakseen ennennäkemättömän vähän ihmistyötä. Me vain emme ole vielä osanneet hyödyntää tämän tuotantokoneiston kauneinta mahdollisuutta: se voi jopa vapauttaa meidät työstä. Vaikeinta on vain se, kuinka käyntiin lähtenyt kone pysäytetään optimaaliseen kohtaan. Kuitenkin koko järjestelmän yletön tehostumisen prosessi on perustunut siihen, että se houkuttelee voimallisesti ja rajattomasti pidemmälle. "Kuinka paljon on tarpeeksi?" on kysymys, joka on ajankohtaista esittää.

Toivottavasti sain jollain tasolla ymmärrettävästi kuvailtua sinulle, miksi mahdollisesti ekologisessa radikalismissa ympäristöasiat vääjäämättä ylittävät työllistymisasiat.

Ymmärrän kyllä huolen siitä, että siirtymävaiheessa kaikista köyhimmät ja kurjimmat joutuvat kärsimään. Skaalan toisessa päässä painaa kuitenkin sekin, että kaikki joutuvat kärsimään, elinympäristö tuhoutuu. En osaa esittää muuta, kuin että heikoimmassa asemassa olevia siirtymävaiheessa tuettaisiin tulonsiirroilla. Mihin myös ilmeisesti pyritään esimerkiksi kansalaispalkan mallilla.

Tomi
Viestit: 362
Liittynyt: 11 Helmi 2013 19:20
Viesti:

Re: Vihreä Puolue

ViestiKirjoittaja Tomi » 02 Tammi 2014 11:55

Tämä on mielenkiintoinen video Vihreän puolueen keskustelutilaisuudesta Tampereella. Professori Tere Vaden esittelee fossiilisten energialähteiden ja kapitalismin yhteyttä ja kaavailee mitä tästä voi seurata tulevaisuudesn kannalta kun öljyn hinta todennäköisesti alkaa kasvamaan:

http://www.youtube.com/watch?v=DpdDwvW0hks

Puoluepolitiikassa olevat vihreät (Vihreä liitto) ovat lähinnä liberaaleja kaupunkilaisia jotka pitävät ympäristöasioita tärkeinä kapitalismin kehttämisessä. Vihreä puolue taas kiinnittää enemmän huomiota koko nykyisen järjestelmän kestämättömyyteen pidemällä juoksulla.


Palaa sivulle “Kahvila”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa