Paskan anatomia

Yleinen keskustelualue ja olohuone henkisille etsijöille.
Dharmis42
Viestit: 779
Liittynyt: 20 Helmi 2013 04:19
Viesti:

Paskan anatomia

ViestiKirjoittaja Dharmis42 » 02 Elo 2014 13:16

1. Aistimuksellinen paskuus. Voin haistaa, maistaa, nähdä, tuntea ja kuulla paskan. Paskuuden kokemisen arkitodellisuus. Tämä toistuu päivästä päivään. Yleensä asiat, joille en mahda mitään. Joinakin päivinä paskuus on voimistunut, joinain kestän paskuutta paremmin tai se on vähentynyt. Koen helpottavana asiana valittaa paskasta, esim. “Paska ilma!”. Syy on ulkopuolella, erossa itsestäni, vaikka kokijana on itseys (aistin paskaa).

2. Psyykkinen paskuus. Paska mieli. Aistimuksellisen paskan yhdistävä tekijä. Pyrin eroon paskasta ja paskoista ajatuksista, koska ne ovat pysymättömiä. Takerrun paskaan pyrkiessäni eroon siitä ja löydän edestäni taas paskaa. Alan ajattelemaan, että on olemassa hyvää paskaa ja huonoa paskaa. Tietoisuuden paska kokonaisuus, joka pakottaa ajattelemaan paskaa. Menneisyyden, nykyhetken ja tulevan paskan kooste.

3. Itseyden paskuus. Selkeästi on joku, joka kokee tämän paskan. Ns. paska tunnetila, joka selittyy nykyhetkessä nähtävänä paskuutena ulkopuolella aistien kautta. Metafyysinen paskuus ja paskat teoriat olemassaolosta. Elämän paska tarkoitus, jota toteutan. Illuusio ja takertuminen olevaisuuden paskaan. Ei tarvitse kysymystä “Onko tämä paskaa?”. Paska on ilmiselvää ja todellista (minulle). Neutraali paska: “Elämä on täynnä paskaa, koita kestää!”. Tietämättömyyden paska ilman paskan tunnistamista. Yritys erotella pieru ja ilma.

4. Elämästä toiseen siirtyvä paska. Tästä paskasta en osaa sanoa mitään. Pitäisi sisältää kaiken paskan siemenet. Kasvaa kuin paskatatti uudestaan ja uudestaan. Kaiken edellämainitun sisältävä paskakokonaisuus. Tietämyksen kasvaessa pitäisi muuttua lannoitteeksi.

En äkistänyt jaoittelua.

inspiraatio:
phpBB [media]

Dharmis42
Viestit: 779
Liittynyt: 20 Helmi 2013 04:19
Viesti:

Re: Paskan anatomia

ViestiKirjoittaja Dharmis42 » 03 Elo 2014 02:04

Eiku lisää paskaa housuun.
phpBB [media]

Kuva
phpBB [media]

Kuva

Dharmis42
Viestit: 779
Liittynyt: 20 Helmi 2013 04:19
Viesti:

Re: Paskan anatomia

ViestiKirjoittaja Dharmis42 » 03 Elo 2014 03:05

The writer of the article says, “Teachings like those of Tolle are overly simplistic and irresponsible. To say that the global problems of the world will be solved if we all still the mind, connect with Being and live in joy, enthusiasm and acceptance is incredibly naive.” I completely agree.

And yet I have said that I think meditation can save the world. I stick by that. I think it’s necessary for human mental and physical health and for global transformation. But I think people like Tolle are actually damaging to the process of making the case for meditation because they make so many outrageous, unrealistic, magical sounding claims. The whole thing ends up sounding goofy to anyone with a bit of common sense.


http://hardcorezen.info/will-enlightenment-save-the-world/2915

Tuo on kakkaa! Onko kakka sisäisesti ja ulkoisesti sama asia? Samaa kakkaa?

phpBB [media]

MarkoH
Viestit: 902
Liittynyt: 22 Tammi 2014 03:15

Re: Paskan anatomia

ViestiKirjoittaja MarkoH » 03 Elo 2014 18:05

Onko tämä paska siis ongelma? Mitä sille voisi tehdä? Tartteeko sille tehdä mitään? Lakkaa nimittämästä sitä paskaksi, ja se on mitä on ?

Dharmis42
Viestit: 779
Liittynyt: 20 Helmi 2013 04:19
Viesti:

Re: Paskan anatomia

ViestiKirjoittaja Dharmis42 » 05 Elo 2014 11:19

Ongelma on selkeästi tunnistaminen, tunteminen ja tunne. Jos en kutsu sitä paskaksi, niin mitä se on? Paskinta siinä on se, että se on täysin epäloogista. Se ei ole negatiivista paskaa, eikä positiivista paskaa. Yritän neutraalisti tarkkailla paskaa, ei onnistu.

Esim. on täysin epäloogista pelätä ihmistä, joka makaa sairaalapedillä. Siltikin se tunnetila on sama kuin neljävuotiaana. Vaikea myöntää se pelko itselleen ”En minä tuota pelkää, pelkkä elävä ruumis”. Tai sitten kun se pelko jatkuu vaikka ihminen on jo haudassa. Siinä ei ole logiikkaa, mutta tunnetila säilyy samanlaisena. Järkeily ei auta. Joten siihen paskaan on pakko sukeltaa ja tunnistaa se.

Kuolemanpelko, alkaa ajattelemaan että se on hyvä asia. Se on selviytymistä. Se on vaistoja. Se on loogista paskaa. Ei ole. Kuinka loogista on ajatella elämää kuoleman jälkeen? Siinä ei ole logiikkaa ja siksi se pelko onkin täydellisesti järkeilyn ulkopuolella. Tyhjiö tekee kaiken tyhjäksi, ihan kuin ennen alkuräjähdystä. Sehän on ajatuksena loistava, mitään paskaa ei ole. Ikuisuudella pelottelu sen sijaan on täydellisen kauhistuttava ajatus loputtomasti jatkuvasta paskasta.

Jos en kutsu sitä paskaksi, niin joudun tuntemaan sen täysin. Sen :lol:

MarkoH
Viestit: 902
Liittynyt: 22 Tammi 2014 03:15

Re: Paskan anatomia

ViestiKirjoittaja MarkoH » 05 Elo 2014 12:23

Dharmis42 kirjoitti:Kuolemanpelko, alkaa ajattelemaan että se on hyvä asia. Se on selviytymistä. Se on vaistoja. Se on loogista paskaa. Ei ole. Kuinka loogista on ajatella elämää kuoleman jälkeen? Siinä ei ole logiikkaa ja siksi se pelko onkin täydellisesti järkeilyn ulkopuolella. Tyhjiö tekee kaiken tyhjäksi, ihan kuin ennen alkuräjähdystä. Sehän on ajatuksena loistava, mitään paskaa ei ole. Ikuisuudella pelottelu sen sijaan on täydellisen kauhistuttava ajatus loputtomasti jatkuvasta paskasta.

Elämä saattaa olla paskaa, mutta elämä ei ole koko ikuisuus. Uskon optimistisesti että joku päivä pääsemme paskasta, ja huomaamme että tämä kaikki (paska) olikin merkityksellistä aikansa. Ei se ole turhaa. Mitään ei ole turhaan olemassa, ja voimme oppia paskalta paljon, jopa nauttia. Ottakaamme siitä kaikki irti kun aikaa vielä on. Paska on siis merkityksellistä, ja sillä on alku ja loppu.

Life?

one long pure beautiful road of shit

and the beauty of death and no shit

Avatar
tommi
Viestit: 640
Liittynyt: 09 Helmi 2013 22:10
titteli: über geek
Viesti:

Re: Paskan anatomia

ViestiKirjoittaja tommi » 05 Elo 2014 20:19

Robert Anton Wilson kirjoitti muistaakseni kirjassa "Prometheus Rising", että ulosteiden metaforinen käyttö on jäänne nisäkkäiden reviirikäyttäytymisestä. Eläimet merkkaavat reviiriään kuseksimalla ja paskantamalla, ja apinat häätävät vieraita reviiriltään heittelemällä näitä paskapökäleillä. Wilsonin mukaan myös apinoista kehittyneellä ihmisellä syntyy automaattisesti mielleyhtymiä ulosteeseen, kun tämä tuntee reviirinsä uhatuksi. Eli kun joku tulee reviirille, niin syntyy voimakas aggressiivinen reaktio jonka tarkoitus on ajaa tunkeilija pois, ja samalla mielessä alkaa pyöriä mielikuvia paskasta. Nämä paskamielikuvat siirtyvät myös kielenkäyttöön, tyyliin: "Painu helvettiin täältä, vitun paskapää!" tai "Hyi, mitä vitun paskaa!".

Eli olisiko taustalla se, että kun ihminen tuntee itsensä jotenkin uhatuksi, niin kaikesta tulee paska mieleen, koska uhattuna ihminen alkaa ajattelemaan paskaa? Eli paskan ajattelu voisi olla merkki siitä, että jonkinlainen primitiivinen reviirikäyttäytyminen on ottanut vallan?

phpBB [media]

...
Viestit: 1143
Liittynyt: 09 Helmi 2013 12:25
Viesti:

Re: Paskan anatomia

ViestiKirjoittaja ... » 05 Elo 2014 22:49

tommi kirjoitti:Wilsonin mukaan myös apinoista kehittyneellä ihmisellä syntyy automaattisesti mielleyhtymiä ulosteeseen, kun tämä tuntee reviirinsä uhatuksi. Eli kun joku tulee reviirille, niin syntyy voimakas aggressiivinen reaktio jonka tarkoitus on ajaa tunkeilija pois, ja samalla mielessä alkaa pyöriä mielikuvia paskasta.


Apinoita hieman nähneenä, uskaltaisin väittää ettei aina ole kyse reviiripuolustuksesta. Voisivat jopa heitellä paskaa pelkästä paskan heittämisen riemusta, tai kyse voisi olla myös jonkinlaisesta apinoiden välisestä sisäpiirivitsistä.

In your face!

phpBB [media]

Dharmis42
Viestit: 779
Liittynyt: 20 Helmi 2013 04:19
Viesti:

Re: Paskan anatomia

ViestiKirjoittaja Dharmis42 » 06 Elo 2014 01:17

Jep, ollaan asian ytimessä. Paska siis selkeästi liittyy tähän ”taistele tai pakene”-olotilaan, joka paremmin tunnetaan nykymaailmassa stressinä. Itse puhun pelosta ja sen ulkoistamisesta (vihalla).
tommi kirjoitti:Eli olisiko taustalla se, että kun ihminen tuntee itsensä jotenkin uhatuksi, niin kaikesta tulee paska mieleen, koska uhattuna ihminen alkaa ajattelemaan paskaa? Eli paskan ajattelu voisi olla merkki siitä, että jonkinlainen primitiivinen reviirikäyttäytyminen on ottanut vallan?
Aivan varmasti. Uhatuksi tulemisen olotila luo stressin, joka purkautuu aggressioina. Yleensä helpoimpia kohteita kohtaan. En varsinaisesti pidä aggressioiden purkua huonona asiana, koska se antaa näkökulmaa aggressioiden ulkopuolistamisen kanssa, esim. taiteessa. Tämän kautta on helpompi nähdä ja käsitellä omien aggressioiden syntymekaniikkaa turvallisesti, kohdata ja ymmärtää tunteita.

Raitanator kirjoitti:Apinoita hieman nähneenä, uskaltaisin väittää ettei aina ole kyse reviiripuolustuksesta. Voisivat jopa heitellä paskaa pelkästä paskan heittämisen riemusta, tai kyse voisi olla myös jonkinlaisesta apinoiden välisestä sisäpiirivitsistä.
Ainakin olisi hieno ajatella, että tuolla häkissä voisi olla humoristinen. Ehkä tässä onkin se kuva, jolla pehmitän todellisuutta. Huumoriapinat häkissä heittämässä paskaa toisilleen (ja muille).

Avatar
tommi
Viestit: 640
Liittynyt: 09 Helmi 2013 22:10
titteli: über geek
Viesti:

Re: Paskan anatomia

ViestiKirjoittaja tommi » 06 Elo 2014 17:47

Dharmis42 kirjoitti:Uhatuksi tulemisen olotila luo stressin, joka purkautuu aggressioina. Yleensä helpoimpia kohteita kohtaan. En varsinaisesti pidä aggressioiden purkua huonona asiana, koska se antaa näkökulmaa aggressioiden ulkopuolistamisen kanssa, esim. taiteessa. Tämän kautta on helpompi nähdä ja käsitellä omien aggressioiden syntymekaniikkaa turvallisesti, kohdata ja ymmärtää tunteita.

Olen viime aikoina miettinyt tätä tunteiden "purkamista" taikka "käsittelyä". Jostain Sigmund Freudin ajatuksista taitaa olla peräisin sellainen käsitys, että tunteet kerryttävät jonkinlaista sisäistä "painetta", joka pitää välillä päästää "purkautumaan" tai muuten se alkaa aiheuttamaan ongelmia.

Ajatus siis menee niin, että jos esimerkiksi olet vihainen, niin kannattaa alkaa käyttäytymään vihaisesti, huutamaan ja raivoamaan ym., jotta se viha purkautuu ja olo helpottuu. Tämä ei kuitenkaan taida pitää paikkaansa. Jos käyttäytyy vihaisesti, niin silloin itse asiassa harjoittelee vihaista käyttäytymistä, ja seuraavalla kerralla vihainen käyttäytyminen sujuu paljon helpommin, koska sitä on harjoitellut, aivan samoin kuin vaikka jos harjoittelee viulun soittamista, niin seuraavalla kerralla soittaminen sujuu helpommin.

Huutaminen ja raivoaminen (tai muu aggression purkaminen) voi siis olla hyödyllistä, jos tarvitsee lisää harjoittelua huutamisessa ja raivoamisessa. Voin kuvitella että voisi olla tilanteita joissa huutaminen ja raivoaminen on oikeasti hyödyllistä, ja että joidenkin henkilöiden voi olla hyödyllistä harjoitella tällaisia tilanteita varten, mutta jos huutaa ja raivoaa siksi, että kuvittelee sen "purkavan" jotain tunnetiloja, niin saattaakin mennä pahasti metsään ja tulla harjoitelleeksi toimintatapoja jotka eivät oikeasti ole hyödyllisiä.

Voisiko siis olla niin, että jos joutuu aggression valtaan, niin kannattaa joko välittömästi lyödä ärsytyksen aiheuttanutta osapuolta turpaan, jos se on objektiivisesti katsoen paras ratkaisu tilanteeseen, tai sitten kannattaa vain kääntää huomio välittömästi pois tästä aggressiosta, jättää se täysin huomiotta, eli missään nimessä ei kannata alkaa "purkamaan" aggressiota tai muuten tekemään siitä huomion keskipistettä?

Ongelma varmaankin on, että voimakkaita tunteita on vaikea jättää huomiotta, koska niillä on kyky vetää huomio puoleensa. Tämä sitten varmaankin vaatii joko jonkinlaista mielenhallinnan kehittämistä, tai jonkinlaisia kikkoja joilla vähäisemmilläkin mielenhallintakyvyillä voi "huijata" huomion jonnekin muualle.


Palaa sivulle “Kahvila”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa