* Taikuudesta *

Yleinen keskustelualue ja olohuone henkisille etsijöille.
MarkoH
Viestit: 902
Liittynyt: 22 Tammi 2014 03:15

* Taikuudesta *

ViestiKirjoittaja MarkoH » 22 Maalis 2015 17:38

Se että todellisuus näyttäisi noudattavan ns. luonnonlakeja, on yhtä suuri ihme kuin se että se joku päivä näyttäisi päättäneen olevan noudattamatta niitä. Roskapussin vieminen roskiskatokseen on suuri ihme. Jeesuksen neitseestäsyntyminen, jos niin tapahtui, oli yhtä suuri ihme. Elämä on pelkkää ihmettä.

Tämä on tuttu näkemys mm. zen-buddhalaisuudessa. Arki on ihmettä, * taikuutta *.

Mutta jo Jeesuksen aikoina tämä näkemys oli hämärtynyt koskapa (looginen) ajattelu hallitsi elämäämme jo tuolloin suuressa määrin. Jeesuksen sanat, "jos teillä olisi uskoa sinapinsiemenen verran..." on tarkoitettu myös meille. Nykyhetki, jossa Jeesus eli, on sama nykyhetki jossa me elämme. Vaikka aikaa kuluisi miljoona vuotta, tämä olisi yhä se sama nykyhetki. Vain ihminen mittaa aikaa.

Jos heitän pallon, sanotaan 100000 kertaa ilmaan, ja se putoaa joka kerta alas, miten käy seuraavalla kerralla? Putoaako se, pitäisikö sen pudota? Miksi IHMEESSÄ, miksi se ei sen sijaan lähtisi lentoon? Olemme tottuneet ihmeeseen sellaisena kuin se tapahtuu ja sanomme että se on "tavallista" että käy näin kuten nyt käy. Elämämme mukailee tiettyä kaavaa, fysiikan tai muuta kaavaa, ja lisäämme joukkoon aina lisää sopivia kaavoja. Elämästä on tullut kaavojen ja (luonnon)lakien kokoelma.

Tämä on hinta jonka jonka olemme maksaneet ja jota maksamme tieteen ja ajattelun kehityksestä. Kuitenkaan ilman * taikuutta *, ei elämää olisi.

Kuitenkin vain todellisuus elää, ja teoriat myötäilevät sitä siltä osin kun myötäilevät. Yleensä ajatellaan että teoriat jotenkin elävät, ja todellisuus tottelee niitä koska sen pitää. Sääli. Se on aika ylimielinenkin tapa ajatella; ihminen tietää mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan... arkielämässä on toki hyvä tietää noin suurinpiirtein mitä tulee tapahtumaan, tai tavallinen jokapäiväinen elämä voisi käydä joko järjettömäksi, mikä toki voisi olla hauskaakin, tai sitten vain yksinkertaisesti vaikeaksi. Kunhan vaan muistaa että mitä ikinä tapahtuukin, se on ihme, ja siinä se.

Uskoakseen * taikuuteen * ei siis tartte kuin katsoa ympärilleen. Siinä SE makaa, ja siinä SE katselee.

Joskus järjen olisi vaan parempi pitää turpansa kiinni.

Avatar
tommi
Viestit: 640
Liittynyt: 09 Helmi 2013 22:10
titteli: über geek
Viesti:

Re: * Taikuudesta *

ViestiKirjoittaja tommi » 24 Maalis 2015 21:04

MarkoH kirjoitti:Olemme tottuneet ihmeeseen sellaisena kuin se tapahtuu ja sanomme että se on "tavallista" että käy näin kuten nyt käy. Elämämme mukailee tiettyä kaavaa, fysiikan tai muuta kaavaa, ja lisäämme joukkoon aina lisää sopivia kaavoja. Elämästä on tullut kaavojen ja (luonnon)lakien kokoelma.

Minusta tuntuu, että on suuri määrä ihmisiä, jotka eivät varsinaisesti tunne mitään kaavoja, fysiikan tai muuten. Suuri osa ihmisistä ei välttämättä edes hallitse kunnolla loogista ajattelua.

Sen sijaan ihmisten toiminta varmaankin useimmiten perustuu jonkinlaisiin rutiineihin. On nälkä, syön hedelmän, nälkä haihtuu, teen saman uudestaan kun seuraavan kerran tulee nälkä. Ensiksi tuo hedelmän nälkää tyydyttävä ominaisuus voi tuntua ihmeelliseltä, mutta pikkuhiljaa se muuttuu tavalliseksi. Tieteen ja ajattelun kehittymiseen pelkät rutiinit eivät kuitenkaan välttämättä riitä.

MarkoH kirjoitti:Uskoakseen * taikuuteen * ei siis tartte kuin katsoa ympärilleen. Siinä SE makaa, ja siinä SE katselee.

Herää kysymys että miksi? Miksi uskoa * taikuuteen *?

MarkoH
Viestit: 902
Liittynyt: 22 Tammi 2014 03:15

Re: * Taikuudesta *

ViestiKirjoittaja MarkoH » 25 Maalis 2015 10:27

tommi kirjoitti:
MarkoH kirjoitti:Uskoakseen * taikuuteen * ei siis tartte kuin katsoa ympärilleen. Siinä SE makaa, ja siinä SE katselee.

Herää kysymys että miksi? Miksi uskoa * taikuuteen *?

Huvin vuoksi.


Palaa sivulle “Kahvila”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: SemrushBot ja 4 vierailijaa