Internet sukupolvi

Yleinen keskustelualue ja olohuone henkisille etsijöille.
Santeri
Viestit: 954
Liittynyt: 10 Helmi 2013 05:19
Viesti:

Internet sukupolvi

ViestiKirjoittaja Santeri » 13 Helmi 2013 08:50

Tervehdys,

Nykyään ihmisillä on ennennäkemätön kirjo tietoa saatavilla. Tämä on paljolti Internetin ansiosta. Yhdelläkään yliopiston tutkijalla, tai edes yleisnerolla, ei koskaan ollut tallaista määrää tietoa ulottuvillaan. Kaiken lisäksi tämä tieto ei ole ainoastaa jonkun erityisryhmän oikeus, vaan se on yhä enemmän ja enemmän jokamiehenoikeus.

Minä näen että tämä uusi tiedon runsaus on suuri rikkaus. On mielenkiintoista nähdä, että minkälaisia hedelmiä sen seurauksena syntyy.

Metta,
Thanavuddho
:violent2:

Lauri
Viestit: 132
Liittynyt: 10 Helmi 2013 15:44
Viesti:

Re: Internet sukupolvi

ViestiKirjoittaja Lauri » 13 Helmi 2013 19:15

Ennen koin tietotekniikan ja internetin vain korruptoivana turhuutena. Nyt olen tullut tulokseen, että niitä voi myös käyttää hyödyllisesti. Ihalien sellaisia munkkeja juten Ajahn Sujato, Ajahn Yuttadhammo ja Ajah Brahm, jotka ovat ymmärtäneet internetin merkityksen ja hyödyttävät sekä auttavat sen avulla monia ihmisiä.

Jakke

Re: Internet sukupolvi

ViestiKirjoittaja Jakke » 14 Helmi 2013 00:49

Todellakin. Netti on upee asia dharman leviämisen kannalta.

JaniT
Viestit: 27
Liittynyt: 10 Helmi 2013 11:56
Viesti:

Re: Internet sukupolvi

ViestiKirjoittaja JaniT » 14 Helmi 2013 09:55

Mielenkiintoista, vaan hyvin kiistanalaista, nettikritiikkiä vierittää Nicholas Carrin Pinnalliset. Vaikka on kiistanalainen, niin suosittelen lukemaan, jos ei muuta, niin ajatuksia herättää.

http://www.terracognita.fi/kirjat/9789525697384.html

Muutenkin netti on saanut hieman piiskaa samasta asiasta, mistä Yhdysvaltojen monipuolistunut media. Yhdysvalloissahan siis on järkyttävästi mm. tv-kanavia, mutta omistus on keskittynyt siten, että valitsemalla oikeat kanavat voi ikuisesti katsella ohjelmia, joiden kautta ei tarvitse kyseenalaistaa omaa maailmankuvaansa. Tämä taas omalta osaltaan polarisoi ihmisiä. Ja ihan silmät kiiluen väitetään, että ennen muinoin joutui katselemaan keskusteluohjelmia, jossa joutui kyseenalaistamaan oman maailmankuvansa.

Sama asia netissä, voit ikuisesti vahvistaa maailmankuvaasi hankkimalla vain jo mielipidettäsi tukevia sivustoja.

Ok, Nicholas Carr menee vielä pidemmälle kirjassaan, osan kirjan väitteistä voisi jopa allekirjoittaa, vaikka onkin saanut allergiareaktioita ympäri maailman. Tyypillistä teknopessimismiä, moni sanoo.

...
Viestit: 1143
Liittynyt: 09 Helmi 2013 12:25
Viesti:

Re: Internet sukupolvi

ViestiKirjoittaja ... » 14 Helmi 2013 10:17

JaniT kirjoitti:Sama asia netissä, voit ikuisesti vahvistaa maailmankuvaasi hankkimalla vain jo mielipidettäsi tukevia sivustoja.


Toisin kuin television passiivisessa ympäristössä, jossa ainoastaan otetaan vastaan tietoa, internetissä tiedonvälitys on interaktiivista, minkä puolesta puhuu tämäkin foorumi omilla keskusteluillaan. Televisiossa otetaan vastaan, mutta internetissä voidaan vertailla, etsiä vasta-argumentteja, tutkia faktoja ja lopulta vetää niiden pohjalta johtopäätös. Siis ihanteellisessa tapauksessa. Valitettavan usein hommat taitaa mennä niin kuin mainitsit, ainakin omalla kohdallani, pysytään oman turvallisuusalueen sisällä eikä rikota niitä rajoja.

JaniT
Viestit: 27
Liittynyt: 10 Helmi 2013 11:56
Viesti:

Re: Internet sukupolvi

ViestiKirjoittaja JaniT » 14 Helmi 2013 10:32

On esitetty, että ennen muinoin joutui oikeastaan katsomaan asiallista väittelyä/keskustelua aiheesta, jopa tv:stä, vaikka ei itse päässytkään osallistumaan siihen. Paitsi hitaasti, täällä pääsee heti välittömästi.

Nykyisin omistajuuden keskittymisen kautta on tullut tiettyjä poliittisia suuntia edustavia mediaryppäitä, jotka tuovat esille sen yhden puolen hienouksia ja sen toisen puolen heikkouksia. Joten valitsemalla kanavansa voi välttyä oman maailmankuvansa haastamiselta.

Toinen seikka TV-maailmassa on se mikä myy. Ja se mikä myy on todella kärkevät ja voimakkaat kommentit ja kommentoijat. Tämä on tehnyt sen, että hyvin äärimmäiset "väittelijät" pääsevät hyvin edustamaan, se tuo katsojia dramatiikan kautta. (ja rahaa)

Lauri
Viestit: 132
Liittynyt: 10 Helmi 2013 15:44
Viesti:

Re: Internet sukupolvi

ViestiKirjoittaja Lauri » 14 Helmi 2013 20:06

Netissä on hyviä puolia, mutta ei sitä kyseenalaistavaa kamaa sieltä löydy ellei etsi. Suurin osa maailman ihmisistä taitaa käyttää sitä lähinnä pornon ja viihteen kuluttamiseen. On myös tietoa mitä ei löydy netistä vaan ihka oikeista kirjoista. Yritän käyttää nettiä jotenkin hyödyllisesti, mutta sanoisin suurimman osan sen sisällöstä olevan kannaltani melko epärelevanttia.


Palaa sivulle “Kahvila”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ahrefs [Bot] ja 3 vierailijaa