Baba ja Daniel Ingram keskustelevat

Yleinen keskustelualue ja olohuone henkisille etsijöille.
Baba
Viestit: 22
Liittynyt: 07 Tammi 2016 16:42
Viesti:

Baba ja Daniel Ingram keskustelevat

ViestiKirjoittaja Baba » 14 Touko 2016 18:53

Moi,

Jos kiinnostaa niin tästä löytyy käymäni keskustelu Daniel Ingramin kanssa koskien henkisten saavutusten kartoittamista (Open Heart Bhumi Model) ja muuta juttua.

https://www.youtube.com/watch?v=KkoaVh6q4fE

Dharmis42
Viestit: 779
Liittynyt: 20 Helmi 2013 04:19
Viesti:

Re: Baba ja Daniel Ingram keskustelevat

ViestiKirjoittaja Dharmis42 » 14 Touko 2016 21:51

Mutta aika vaikeaahan se on välttyä niiltä pettymyksiltä, eikö?

Jos ei ole odotuksia, niin ei ole hirveästi pettymyksiäkään. Todellisestihan kyse on vain niistä omista odotuksista mitä asettaa itselleen.

Jos jotain rakentavaa tästä hakisi, niin kuulisin mielelläni, että minkälaisia pettymyksiä sinulla on ollut polun varrella (henkisellä polulla siis)?

Avatar
tommi
Viestit: 640
Liittynyt: 09 Helmi 2013 22:10
titteli: über geek
Viesti:

Re: Baba ja Daniel Ingram keskustelevat

ViestiKirjoittaja tommi » 16 Touko 2016 17:07

Dharmis42 kirjoitti:Mutta aika vaikeaahan se on välttyä niiltä pettymyksiltä, eikö?

Jos ei ole odotuksia, niin ei ole hirveästi pettymyksiäkään. Todellisestihan kyse on vain niistä omista odotuksista mitä asettaa itselleen.

Jos jotain rakentavaa tästä hakisi, niin kuulisin mielelläni, että minkälaisia pettymyksiä sinulla on ollut polun varrella (henkisellä polulla siis)?

Pettymykseen liittyen ihan yleisesti voidaan ajatella, että pettymys on toimintaa, joten odotusten vähentämisen lisäksi pettymyksiltä voi välttyä siten, että ei pety, eli yksinkertaisesti ei suorita sitä toimintaa jota kutsutaan pettymykseksi.

Ja vielä yksi tapa suhtautua pettymykseen on sellainen, että muuttaa suhdettaan siihen. Voi esimerkiksi alkaa ajattelemaan, että pettymys on tunne, joka yrittää viestittää jotain tärkeää, joten pettymykseen voi alkaa suhtautumaan hyvänä asiana joka vie eteenpäin.

Jos esimerkiksi käy ilmi, että jokin guru tai uskonlahko onkin täyttä puppua, ja ajatukset lähtevät juoksemaan jotain ahdistavaa reittiä pitkin, niin tämän kyseisen ajatusten juoksun voi keskeyttää ja voi ajatella vaikka jotain muuta. Tai voi ajatella, että on oppinut jotain ja tulevaisuudessa on paljon viisaampi.

ksr_dsna
Viestit: 211
Liittynyt: 03 Helmi 2017 12:34
Viesti:

Re: Baba ja Daniel Ingram keskustelevat

ViestiKirjoittaja ksr_dsna » 03 Helmi 2017 13:46

Toinen, mikä Katamin blogikirjoituksessa pistää silmään on se, että hän edelleen tekee hengellistä harjoitusta:
"The only way I could keep up with the demanding daily regime was to do tantric practices, mantras to be specific, and meditate some but not a lot. If I didn't do daily practice, my condition would get worse. Practice would help me to remain clear minded."
Ei ole valaistunut se joka noin kirjoittaa. Yleensäkin tuntuisi täysin absurdilta koko ajatus, että esim. Ramana tai Nisargadatta olisivat tehneet jotain harjoitusta vielä valaistumisensa jälkeen.
Ei tarvita mitään yliluonnollisia kykyjä huomatakseen Katamin blogikirjoittelusta, että hänellä on hengellinen polku vasta kovin alkuvaiheessa.


Lähde; Hooloovoo: http://jooga.meditaatio.fi/viewtopic.php?t=5967
No minusta kyllä näyttää vain siltä, että umpikujassa hengaileminen auttaa läpimurron saavuttamisessa. Mutten tiedä voiko siitä läpimurrosta puhua.. Jos kyseessä on pelkkä intellektuelli käsitys valaistumisesta tai "Hengellisestä polusta" - uskoisin että se johtaa aina loppuunkärtsäämiseen. Siinä henkilö kokee pakonomaista tarvetta saada asioille intellektuaalinen closure, missä pohdiskelun tai etsimisen kohteen päättäminen / sulkeminen on näkymätön subroutine / alitajunnan rutiini --> mihin koko harjoitus lopulta menee. Ymrstkö?? Voit aloittaa käsittämisen jostain vaikka enkelihierarkiasta, saada siihen loppupäätelmän, siirtyä arkkienkeleihin, siirtyä Jumalaan. Saada jonkun lopputuleman siinä? Eips. Koko homma oli olemassa vain, ja kaikki harjoituksetkin tapahtui tai tehtiin, koska piti päästä lopputulokseen tjms. Eikö olekin äärettömän kiusallista myöntää, että näin on!? Eikö ole kiva aloittaa koko harjoittelu siltä pohjalta? Mutta kyse on vain puhdistumisesta? Riippuu vain miten kovaa jaksaa ponnistella että miten nopeasti pääsee tän harhan kanssa väleihin. Se on sellasella tavalla, ettei se elämä miksikään muutu senkään jälkeen. Tulee mieleen yksi manuaalinen hulluudenesto "task" lisää. Siis joogahan on hallittua hulluutta ainakin nykylääketieteen käsitysten mukaan. Mutta ollaanko sitä nyt itsekkäitä, kun haluaa edistyä ja hylätä väärät käsitykset lääketieteestä no siinä vaiheessa lääketiede ei enää auta sua -sudenkuoppa... En tiedä jätän tän auki.. mut lopetan vielä sanomalla siitä, että ollaan itsekkäitä kun halutaan edistyä omilla ehdoilla


Palaa sivulle “Kahvila”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa