Parapsykologia

Keskustelua buddhalaisuudesta.
sininendraakki
Viestit: 228
Liittynyt: 30 Syys 2015 12:59
Viesti:

Parapsykologia

ViestiKirjoittaja sininendraakki » 03 Maalis 2018 12:47

1960-luvulla uskoin että kuolema merkitsee että ihminen nukahtaa lopullisesti, eli ei herää enää koskaan. Tiede oli tuolloin paljon vahvemmalla kuin nykyään, mielestäni. Koska luotin tieteeseen kiinnostuin parapsykologiasta, ja hypnoosista sen alalajina. Odotin että parapsykologia voisi tarkastella tieteellisesti kysymystä kuoleman jälkeisestä olemassaolosta. Parapsykologia osoittautui kuitenkin melko toivottomaksi alueeksi, aina on tinkaajia joita mikään ei vakuuta. Eli käytännössä ei voida osoittaa lähes yhtään mitään. Tilanne on melko sama nykyäänkin, vaikka 1960-luvun jälkeen on tullut esim Elisabeth Kübler-Rossin kuoleman rajatila tutkimukset ja Raymond Moodin ruumista irtaantumis kokemuksien tutkimukset. Kübler-Rossilla oli 20 000 henkilön kokemukset käsittävä perusmateriaali. Mutta tinkaaminen jatkuu edelleen.

1970-luvun alussa tutustuin myös buddhalaisuuteen. Buddhalaisuudessa on sellainen tärkeä näkemys että kokija ei milloinkaan ole havainnon tai havaittavan kohteen ulkopuolella. Ulkopuolista ja neutraalia havaitsijaa ei ole olemassa, ihminen on itse mukana kaikissa havaituissa ilmiöissä. Tämän vuoksi parapsykologia ei voi todistaa mitään jos taustalla on aktiivinen ja voimakas epäusko ja ilmiöiden kieltäminen. Monet kieltävät hypnoosin vaikka se on täysin olemassa oleva asia. Tai sitten he vain kieltäytyvät tutustumasta siihen. Hypnoosin käyttö oli aiemmin paljon pitemmälllä, sen avulla pystyttiin tekemään leikkauksiakin. Sitten keksittiin tehokkaat nukustusaineet jotka syrjäyttivät hypnoosin käytön sairaaloissa.

Suomalainen hypnotisoija Jarl Fahler kertoi yleisötilaisuudessa 1970-luvulla hypnotisoineensa kirkkoherra Voitto Viron tämän omasta pyynnöstään. Fahler teki Virolle hypnoottisen illuusion että hän näkee Lauttasaaren kirkon olohuoneen pöydällä, niin että kyseinen rakennus on normaalin kokoinen ja se mahtuu kuitenkin olohuoneen pöydälle. Tätä näkyä Voitto Viro oli ääneen ihmetellyt että "siinä se kirkko on oikean kokoisena olohuoneen pöydällä!" Kyseessä on hieman samankaltainen asia kuin Licchavi Vimalakirtin tekemä ihme muinaisessa Intiassa, (teoksessa Vimalakirti Nirdesa Sutra).

Palaa sivulle “Dharman pyörä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa